TikTok’un içerik üreticileri ve iş ortakları TikToktaBaşlar etkinliğinde bir araya geldi

Popüler video platformu TikTok, 2023 yılında yaşanan gelişmeleri özetlemek ve 2024 yılında TikTok kullanıcılarını bekleyen yenilikleri duyurmak için #TikToktaBaşlar etkinliğine ev sahipliği yaptı. 23 Kasım’da Grand Pera Cercle D’orient’te gerçekleşen etkinliğe TikTok’un iş ortaklarının yanı sıra çok sayıda içerik üreticisi de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TikTok Orta Doğu, Türkiye, Afrika, Pakistan ve Güney Asya Operasyon Yöneticisi Kinda İbrahim, TikTok’taki içerik tüketiminin uzunluğuna vurgu yaptı. İbrahim “Türkiye’deki kullanıcılar dünya ortalamasının üzerinde uzunlukta içerik tüketiyorlar, bu da ortalama günde bir Türk dizisinin uzunluğuna denk geliyor. Bu gerçekten Türkiye pazarında en çok ilgimizi çeken ve bizi en çok sevindiren durumlardan biri” dedi.

“Bir dakikadan uzun içeriklere 5 milyar görüntülenme”

Konuşmaların ardından kısa bir sunum yapan TikTok Türkiye Operasyon Yöneticisi Erkan Ünlü verdiği demeçte;

“Geçtiğimiz yıl kullanıcılarımız, 1 dakikadan uzun videoları izlemek için yüzde 90’dan daha fazla zaman harcadı. 1 dakika ve üzeri videolarda, hikayenizi anlatmak ve yaratıcılığınız için daha fazla alana sahip olursunuz ve videolarınızı birden fazla parçaya bölmeniz gerekmez! Ekstra süre sayesinde yeni ve genişletilmiş içerik fikirleri deneyebilir, daha derinlemesine eğitimler oluşturabilir, daha ayrıntılı açıklayıcılar sunabilir, daha uzun hikayeler paylaşabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Uzun video üreten içerik üreticileri kısa video üreten içerik üreticilerine göre daha fazla etkileşime sahip. Bu yüzden 1 dakikadan uzun içerikler içerik üreticilerinin daha çok görünür olmasını sağlıyor. Öte yandan 1 dakikadan uzun içerikler dünya genelinde her yıl 5 milyar görüntülenme elde ediyor.”

Etkinlik eğlence, spor ve oyun, eğitim ve yaşam kategorilerine özel paralel oturumlarla devam etti. Oturumlarda her kategorinin alanında uzman yöneticisi, kategoriye ilişkin içgörülerini paylaşırken, o kategoride uzman içerik üreticileri de katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Güncel İçerikler