Otonom teslimat odaklı Nuro, çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracak

Otonom teslimat robotu geliştiren Nuro, işgücünde azaltma yapmaya hazırlanıyor. Girişim, çalışanlarının yüzde 30'unu (340 kişi) işten çıkarmayı planlıyor. 

Otonom teslimat robotu geliştiren Nuro, işgücünde azaltma yapmaya hazırlanıyor. Girişim, çalışanlarının yüzde 30’unu (340 kişi) işten çıkarmayı planlıyor.

Nuro’nun kurucu ortakları Dave Ferguson ve Jiajun Zhu, bir blog yazısında şirketin personel sayısında azaltma yapacağını ve kaynakları ticari operasyonlardan Ar-Ge’ye kaydıracağını açıkladı. Nuro, bu yıl ticari operasyonları hızlandırma planlarını duraklatacak ve ticari stratejisinin amiral gemisi olacak şekilde tasarlanmış üçüncü nesil teslimat robotu olan Nuro aracının toplu üretimini erteleyecek.

Ferguson ve Zhu’ya göre Nuro, bu değişiklikleri yaparak iki kat daha uzun süre faaliyet gösterebilecek ve akıllı cihaza daha fazla para toplamadan üç yıl daha faaliyet göstermesi için yeterli sermaye sağlayacak.

Girişim, paket taşımacılığı yapmak için özel araçlar geliştiriyor. Geliştirilen araca herhangi bir takma isim verilmedi ve direkt olarak Nuro adıyla karşımıza çıktı. Araç kaldırımlarda değil direkt olarak normal yolda gidecek şekilde tasarlandı.

Bir önceki modele göre iki kat daha fazla kargo hacmine, özelleştirilebilir depolama alanına ve eşyaları sıcak veya soğuk tutmak için sıcaklık kontrollü bölmelere sahip olan yeni “Nuro”, otomotiv üretimi sınıfı bir araç olarak lanse ediliyor.

Nuro teslimat botu, araçla karşılaşabilecek yayalar ve bisikletliler gibi kişileri korumak için tasarlanmış güvenlik özellikleri de içeriyorr. Araç, 360 derecelik bir görünüm sağlamak için kameralar, radar, lidar ve termal kameralar dahil olmak üzere çeşitli sensör türleri ile donatılıyor. 

2.13 milyar dolar yatırım alan Nuro, bir yıl dolmadan ikinci kez maliyetleri azaltmak ve gelir elde etmek için işçilerini işten çıkarıyor. Girişim, geçtiğimiz kasım ayında işgücünün %20’sine tekabül eden 300 kişiyi işten çıkardı.

İşten çıkarılan çalışanlar 12 haftalık kıdem tazminatını alacaklar. Şirket ayrıca 30 Eylül’e kadar sağlık hizmeti verecek ve vizesi olan çalışanlara destek verecek.

Güncel İçerikler