Nuro, üçüncü nesil sürücüsüz teslimat aracını tanıttı

Nuro, ortalama binek otomobillerken %20 daha küçük olan yeni nesil sürücüsüz teslimat aracını tanıttı.

Nuro, çarşamba günü yaptığı açıklamada, ticari dağıtım hizmetinin son parçası olan sürücüsüz teslimat aracını tanıttı. Üçüncü nesil bir elektrikli otonom teslimat aracı, Nuro ve BYD Kuzey Amerika tarafından ortaklaşa üretildi.

“Son teknoloji teslimat stratejisinin robotik aracılığıyla milyonlarca insan için günlük hayatı daha iyi hale getireceğini her zaman biliyorduk” diyen Nuro, üçüncü nesil otonom aracının eski modellerini geliştirdiğini belirtti.

Ortalama binek otomobillerden %20 daha küçük

Nuro’nun yeni nesil otonom aracı, ortalama binek otomobillere kıyasla %20 daha küçük. Bu sayede, yollarda yayalara ve bisiklet sürücülerine daha çok alan bırakılmış oluyor ve otomobilin ayak izi küçülüyor.

Otomobilin en dikkat çeken özelliklerden biri hava yastığına sahip olması oldu. Güvenliği her zaman ön planda tuttuğu söyleyen şirket, otomobil için özel bir dış hava yastığı tasarlamış. Otomobile hava yastığı monte edilmesi ile, herhangi bir çarpışma sırasında çarpma kuvvetini ve yaralanma sayısını azaltmak amaçlanmıştır.

Yeni nesil teslimat aracı, diğer tüm otomobillerle aynı ortamda hareket edebilecek şekilde tasarlanmış. Bu sayede yıl boyunca farklı coğrafyalarda her hava koşulunda seyahat edebiliyor.

Teslimat aracı içerisine çok sayıda ürün sığdırılabilmesi için minik bölmeler de tasarlanmış. Bu bölmelere çok sayıda market poşeti yerleştirilebilir ve ürünleri muhafaza etmek için -5 dereceden 46 dereceye kadar sıcaklık ayarı yapılabilir.

Geniş bir dokunmatik ekrana sahip olan araç, saatte 45 mil (saatte 72 kilometre) hızla yol alıyor. Pille çalışan otomobil zaten halihazırda emisyonsuz, ancak şirket sürdürülebilir teknolojisini daha da ileri götürmek için Teksas’taki rüzgar santralinden %100 yenilenebilir elektrik kullandığını belirtiyor.

Güncel İçerikler