7-Eleven ve Nuro, Kaliforniya’da otonom araçlar ile teslimatlarına başladı

Yerel ticareti otonom araçlarla dönüştürmeyi hedefleyen Nuro ve 7-Eleven, Kaliforniya'da otonom araçlarla teslimat hizmetine başladı.

7‑Eleven Inc., yerel ticareti otonom araçlarla dönüştüren bir robot şirketi olan Nuro ile otonom teslimat pilotluğu yaparak Mountain View, Kaliforniya‘daki müşterilerine bir yenilik getiriyor.

7‑Eleven tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Nuro ile işbirliği içinde, Kaliforniya eyaletinde ilk otonom ticari teslimatı başlatıyor ve hizmet bölgesindeki müşterilerinin 7NOW teslimat uygulaması aracılığıyla ürünlerini bot aracılığıyla teslim etmelerini sağlıyor.

Şirketin otonom teslimata ilk adımı ABD’deki müşterilerinin evlerine drone ile teslimat yapan ilk perakendeci olarak 2016 yılında oldu. Şirket, o zamandan beri mağazalarının içinde ve dışında müşterileri için rahatlığı yeniden tanımlama yollarını araştırıyordu.

Kaliforniya eyaletindeki otonom araçlarla teslimat şöyle işliyor:

Müşteriler, 7NOW dağıtım uygulamasını Google Play, Apple App Store üzerinden indirebiliyor veya 7NOW.com adresini ziyaret edebiliyor. Satın almak istedikleri ürünleri alışveriş sepetlerine ekleyip ödeme işlemine başlıyor ve otomatik teslimat seçeneğini seçiyorlar. Şu anda yalnızca Mountain View’da gerçekleştirilecek olan otonom araç teslimatları her gün 08:00 – 21:00 saatleri arasında ve müşteriler ek bir ücret ödemeden gerçekleştiriliyor.

7NOW teslimat uygulaması, sipariş işlenirken bildirimler gönderir ve siparişler yaklaşık 30 dakika içinde müşteriye ulaşır. Teslimat kapıya ulaştığında müşteriler otomobilin arkasından satın aldıkları ürünleri teslim alarak otonom araç ile tanışabiliyorlar.

Nuro, bu teslimat hizmetine otonom Priuse’ları ile başlayacak ve daha sonra, araçta herhangi bir yolcu olmadan ürünleri ve malları taşımak için özel olarak tasarlanmış otonom robotları olan R2 botlarını tanıtacak. Nuro, Aralık 2020’de California DMV’den dağıtım izni alan ilk otonom araç şirketi olmuştu.

Güncel İçerikler