Oppo, ekonomik zorluklar nedeniyle çip odaklı yan kuruluşu Zeku’yu kapattı

Çin merkezli teknoloji devi Oppo için işler iyi gitmiyor. Ekonomik zorluklar yaşayan şirket, çip tasarımına odaklanan yan kuruluşu Zeku'yu kapatma kararı aldı. 

Çin merkezli teknoloji devi Oppo için işler iyi gitmiyor. Ekonomik zorluklar yaşayan şirket, çip tasarımına odaklanan yan kuruluşu Zeku‘yu kapatma kararı aldı.

Son zamanlarda Oppo, olumsuz haberlerle gündemden düşmüyor. Avrupa pazarında küçülmeyi hatta faaliyetlerini askıya almayı planlayan teknoloji devi, ekonomik belirsizlik ve sürekli yükselip düşen bir akıllı telefon pazarı karşısında çareyi çip geliştirme yan kuruluşu Zeku’nun faaliyetlerini durdurmadan yana buldu.

Bu hareket, zorlu bir endüstri ortamında gezinirken yarı iletken pazarında çalışmalar yapan diğer Çinli şirketler için endişeleri artırdı. Zeku, çekirdek uygulama işlemcileri, kısa menzilli iletişim, 5G modemler, radyo frekansı, ISP’ler ve güç yönetimi çiplerini içeren bir ürün yelpazesiyle Oppo’nun çip geliştirme çalışmalarında çok önemli bir rol oynadı.

Zeku’nun faaliyetlerine son verme kararı, küresel ekonomik belirsizlikler ve öngörülemeyen akıllı telefon pazarı gerekçe gösterilerek yapılan resmi bir açıklamayla duyuruldu. Oppo, kararın zorluğunu kabul etti. Müşterilere kaliteli ürünler ve değer sunmaya devam ederken durumu sorumlu bir şekilde yönetme taahhüdünü dile getirdi. İlk önce Oppo’nun Avrupa’dan çekileceği söylentileri bulunuyordu. Şimdi Zeku’nun operasyonlarının durdurulması daha fazla endişe uyandırıyor. 

Oppo, Çin’in en büyük akıllı telefon markalarından biri olmasına ve küresel sevkiyatlarda dördüncü sırada yer almasına rağmen sevkiyatlarında ciddi derecede düşüş yaşadı. IDC’nin verilerine göre, sevkiyatlar geçen yıl %22 düşerek toplam 103 milyon adet oldu. Şirket, bu düşüşün devam edeceğini öngörebilir ve kendisini gelecekte karşılaşacağı zorluklara hazırlamak istiyor. Finansal tasarruf, bunu yapmanın en kolay yollarından biri oluyor.

Güncel İçerikler