Drone ile nakliye yapmayı amaçlayan Wingcopter, 40 milyon euro yatırım aldı

Drone'lar ile nakliye ve teslimat yapmayı amaçlayan Wingcopter, 40 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, European Investment Bank (EIB) tarafından yapıldı.

Drone’lar ile nakliye ve teslimat yapmayı amaçlayan Wingcopter, 40 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, European Investment Bank (EIB) tarafından yapıldı.

2017 yılında Tom Plümmer, Jonathan Hesselbarth ve Ansgar Kadura tarafından piyasaya sürülen Wingcopter, insansız uçak geliştiricisi, üreticisi ve operatörü olmasıyla beraber drone dağıtım hizmetleri sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Girişim, tıbbi tedarik zincirlerinin yanı sıra paketlerin, aletlerin, yedek parçaların, gıda ve bakkaliye ürünlerinin son mil lojistiğini optimize etmeye odaklanıyor.

Girişimin geliştirdiği Wingcopter 198, uzun mesafeleri sabit kanatlı bir uçak kadar etkili ve hızlı bir şekilde, yağmurda ve şiddetli rüzgarlarda bile uçabiliyor. Ayrıca çoklu helikopter gibi dikey olarak iniş ve kalkış yapabiliyor. Girişimin geliştirdiği özel yazılım ve donanım dünya çapında geçerli patente sahip olduğu için rakiplerinden farklılaşıyor. Geliştirilen drone, maksimum 5 kg taşıma kapasitesi ve 100 km’ye varan menzil sunuyor.

Şu anda araçlarında yalnızca bataryalarla çalışan girişim, yeşil bir hidrojen enerji sistemi geliştirmek için Hamburg merkezli ZAL Center for Applied Aeronautical Research GmbH ile iş birliği yapıyor. Bu yenilikçi sistem, Wingcopter’in insansız hava araçlarının uçuş dayanıklılığını artırarak daha uzun görevler gerçekleştirmelerini mümkün kılmayı hedefliyor.

Wingcopter’in elektrikle çalışan insansız uçağı, birkaç küçük ölçekli ticari ve insani yardım projesi için mal teslim ediyor. 

Wingcopter kurucu ortağı ve CEO’su Tom Plümmer:

“European Investment Bank’e, tıbbi malzemelerden acil ihtiyaç duyulan malların drone tabanlı teslimatında global lider olma hedefimizde bize duydukları güven ve destekleri için teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.

Yeni yatırım, girişimin yenilikçi araç çalışmalarını hızlandıracak. Anlaşma, sürdürülebilir ekonomiye geçişi destekleyen InvestEU programının bir parçası olacak.

Güncel İçerikler