Tıbbi dokümantasyon süreçlerini değiştiren Smart Reporting, 15 milyon euro yatırım aldı

Sağlık teknolojileri odaklı Smart Reporting, 15 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, European Investment Bank tarafından yapıldı. 

Sağlık teknolojileri odaklı Smart Reporting, 15 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, European Investment Bank tarafından yapıldı.

Doktorların çalışma saatlerinin %40’a kadarını belgelere ayırdıkları ve doktor notlarının anlaşılmasının zor olduğu bildiriliyor. Hastanelerde toplanan verilerin yalnızca %3’ü daha sonra tıbbi araştırma gibi başka amaçlar için değerlendirilebiliyor, yani çok sayıda değerli bilgi kayboluyor. Münih’te bulunan Smart Reporting, bu bakış açısını değiştirmeyi hedefliyor. Girişim, daha iyi karar verme ve tedavi planları için tıbbi verilerin değerinden yararlanmak üzere yazılım geliştirdi.

Smart Reporting’in teknolojisi yapay zekaya dayalıdır ve klinik verileri verimli bir şekilde toplamayı, yapılandırmayı ve işlemeyi mümkün kılıyor. Teşhis yazılımı ses kontrollü oluyor. Sağlık hizmetlerini dijitalleştirmek için uyarlanmış bir yapı sunuyor. Radyoloji ve patolojide teşhis süresini kısaltan, teşhis kalitesini artıran, manuel süreçleri otomatikleştiren ve sevk eden doktorlarla iletişimi kolaylaştıran tamamen değerlendirilebilir ve makine tarafından okunabilir sonuçlar elde etmek için kullanılabiliyor. Bu sayede hasta sonuçlarını iyileştirmede önemli bir rol oynuyor.

Smart Reporting kurucusu ve eş CEO’su Wieland Sommer:

“Tıbbın geleceği veri odaklı şekilde ilerliyor. Klinik iş akışlarını derinlemesine otomatikleştirmek, kanıta dayalı karar vermeyi mümkün kılmak ve gelecekte verimli, kaliteli tıbbi bakım sağlamak için yüksek kaliteli, standartlaştırılmış veriler gerekecek. Son yıllarda önde gelen uluslararası teknoloji şirketleriyle artan sayıda ortaklık yoluyla küresel pazar erişimi oluşturduk. EIB’de, ABD ve Kanada gibi yeni pazarların yanı sıra cerrahi prosedürler için belgeler gibi diğer uygulama alanlarına açılmamızı önemli ölçüde hızlandırmamıza yardımcı olacak güçlü, uzun vadeli bir ortak bulmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Ekip, bu son yatırımla pazarın genişletilmesi ve teknolojinin daha da geliştirilmesi hedefleriyle genişlemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler