SEGA, Rovio Entertainment’ı 1 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor

Ünlü video oyun şirketi SEGA, Angry Birds serisini geliştiren Rovio Entertainment'ı satın almaya hazırlanıyor. Kaynaklara göre, SEGA'nın Rovio ve tüm fikri mülkiyet hakları için 1 milyar doları gözden çıkardığı iddia ediliyor.

Ünlü video oyun şirketi SEGA, Angry Birds serisini geliştiren Rovio Entertainment‘ı satın almaya hazırlanıyor. Kaynaklara göre, SEGA’nın Rovio ve tüm fikri mülkiyet hakları için 1 milyar doları gözden çıkardığı iddia ediliyor.

Rovio, 2000’lerin sonunda ve 2010’ların başında, dünya çapında bir fenomen haline gelen ve birkaç devam oyunu ve yan ürün üreten amiral gemisi oyunu Angry Birds’ün muazzam popülaritesi sayesinde ün kazandı. Ancak son zamanlarda şirketin eskisi kadar iyi oyunlar geliştirememesi sebebiyle işler pek de yolunda gitmiyor. Bu kötü sürece karşılık SEGA’nın  satın Rovio’yu alması, markaya yeni bir soluk getirmeye yardımcı olabilecek gibi duruyor.

SEGA’nın Rovio’yu satın alma hamlesi, rakiplerini hızla geride bıraktığı mobil oyun segmentindeki varlığını güçlendirme girişimi olarak görülüyor. Şirketin Rovio için yaptığı son 1 milyar dolarlık teklif, yılın başlarında 800 milyon dolar teklif etmiş olan İsrailli şirket Playtika’yı geride bıraktı. Hareketin SEGA’nın mobil oyun tekliflerini desteklemesine yardımcı olması bekleniyor ve şirketin ikonik Angry Birds karakterleri için ne gibi planları olduğu henüz bilinmiyor.

SEGA, Yakuza ve Sonic gibi popüler franchise’ları sayesinde uzun süredir video oyun endüstrisinde önde gelen bir oyuncu oldu. Bunlara ek olarak, şirketin çarpıcı grafiklere ve çok oyunculu unsurlara sahip olacak yeni bir Sonic oyunu üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Genel olarak, SEGA’nın Rovio’yu satın alması video oyun endüstrisinde önemli bir gelişme ve iki şirketin gelecekte nasıl iş birliği yaptığını ve yenilik yaptığını görmek ilginç olacak. Hareket aynı zamanda oyun endüstrisinde mobil oyunların artan önemini vurguluyor ve şirketlerin çağın ilerisinde kalabilmek için sürekli olarak uyum sağlama ve gelişme ihtiyacının altını çiziyor.

Güncel İçerikler