Türk oyun şirketi Ruby Games, Angry Birds oyununun kurucusu Rovio tarafından satın alınıyor

İzmir merkezli oyun stüdyosu Ruby Games, Angry Birds ile yakından tanınan Rovio tarafından satın alınıyor.

Angry Birds oyununun kurucusu Rovio (Rovio Entertainment Corporation), İzmir merkezli 34 kişilik bir ekibe sahip Türk hyper-casual oyun stüdyosu Ruby Games‘i satın alıyor. Rovio bu satın alımda şirketin yüzde 20’si için 10 milyon dolar ödedi. Hedeflerin tutması durumunda toplamda 80 milyon dolara satın alım tamamlanmış olacak.

Rovio, ikinci dilimde Rovio, Ruby’nin Ekim 2022 öncesindeki 12 aylık mali performasına bağlı olacak şekilde yüzde 50 hissesini satın alacak. Kalan yüzde 30’luk hissenin devri ise 5 yıl içerisinde hedeflerin iyi bir şekilde ilerlemesine bağlı olarak tamamlanacak.

Ruby Games’in oyunu Hunter Assassin, 2020’de en çok indirilen 6. oyun olmuştu. Rovio’nun Hyper-Casual pazarına girişi; hedef kitlesini ve pazardaki izini çeşitlendiriyor ve büyütüyor.

Rovio hisselerine ödenen bedele ilişkin hisse sayısı, her bir dilimin kapanış tarihinden önceki 20 işlem günü boyunca hacim ağırlıklı ortalama günlük fiyata göre belirlenecek. Anlaşmanın şartlarına göre Ruby Games, ilk dilimin kapanışında bir Rovio yan kuruluşu da oluyor.

Rovio CEO’su Alex Pelletier-Normand: “Hiper-casual oyun stüdyosu Ruby Games’i satın alarak büyüme stratejimizde önemli bir adım atıyoruz. Kullanıcı tabanımızı zenginleştiriyor ve oyuncularımıza daha çeşitli bir oyun portföyü sunacağız. Ruby Games, oranları ve sonuçları etkili birkaç başarılı oyuna imza attı. Ruby Games’in yetenekli ve son derece çevik geliştiricileriyle Rovio’nun ailesini genişletmek heyecan verici.” dedi.

Ruby Games CEO’su Mert Can Kurum: “Dünyanın en sevilen mobil oyun markalarından biri olan Angry Birds’ü yaratan bir şirketin parçası olmak heyecan verici ve Rovio’ya katılmaktan gurur duyuyoruz. Bu satın alma bizim için yeni bir sayfa açıyor ve Rovio’nun oynaması ücretsiz oyunlardaki uzun geçmişi ve uzmanlığı daha yüksek seviyelere ulaşmamıza yardımcı olacak. ” dedi.

Güncel İçerikler