Akıllı teslimat ağı Delivery One, 5 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Akıllı teslimat ağı Delivery One, şirket paylarının %7’si karşılığında 5 milyon TL hedefle fonbulucu üzerinden kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

IoT tabanlı lojistik çözümler sunan Delivery One, fonbulucu üzerinden kitle fonlama yatırım turuna çıktı. 16 Haziran’a kadar girişim, şirket paylarının %7’si karşılığında 5 milyon TL yatırım almayı hedefliyor.

Delivery One, KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından destekleniyor 

Son kilometre teslimatına yönelik donanım ve yazılım ürünleri geliştirmek üzere Eylül 2020’de kurulan Delivery One, aynı yıl 200 bin TL olan TÜBİTAK 1512, Girişimcilik Destek Programı almaya hak kazandı. Bu destek programı ile Akıllı Teslimat İstasyonu’nun ve İnsansız Hava Aracı’nın ilk prototiplerini üreterek   otonom teslimat testini gerçekleştirdi.

Kasım 2021’deki lansmanın ardından Picksy ürününün AR-GE çalışmalarına başlayan şirket, bu esnada İnsansız Kara Aracı ve Akıllı Teslimat İstasyonu’nun yeni versiyonu ile Sabit Kanatlı Dikey İniş/Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı AR-GE çalışmaları için KOSGEB AR-GE ÜR-GE ve TÜBİTAK 1507 Destek Programlarına başvurdu. Ocak 2022’de 600 bin değerindeki TÜBİTAK 1507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı başvurusu, otonom teslimat sürecinde kullanılacak olan Sabit Kanatlı Dikey İniş Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı projesinin hayata geçirilmesi için onaylandı.

2022 Mart ayında ise İnsansız Kara Aracı prototipi ve Akıllı Teslimat İstasyonu’nun ikinci versiyonunun üretimi için 400 bin TL değerindeki KOSGEB AR-GE ÜR-GE programını almaya hak kazandı. Delivery One’ın toplamda 4.2 milyon TL değerindeki yeni hibe başvurularıyla ilgili onay süreci ise devam ediyor.

Akıllı teslimat pazarının kilit oyuncusu olmayı hedefliyor 

Son kilometre teslimatındaki problemleri yenilikçi  donanım ve yazılımlarla çözen Delivery One çatısı altında geliştirilen Picksy ürünleri; kargo otomatları, akıllı teslimat robotları ve otonom teslimat robotları olmak üzere üç ana kapsamda eş zamanlı olarak geliştiriliyor. Dünya’da henüz benzerinin olmadığı, insansız hava ve kara araçları ile paket transferi ekosistem hakkının şirket içerisinde saklı kalması adına uluslararası yasal tescil süreçlerini başlatan Delivery One, kısa vadede nakit akışını güçlendirmek adına kargo otomatı iş modellerini kullanacak.

Girişimin orta ve uzun vadedeki hedefi ise 2029 yılında 1.8 milyar dolarlık hacme ulaşması beklenen Kargo Otomatı ile 85 milyar dolar seviyelerine yükselmesi öngörülen Otonom Teslimat pazarlarının kilit oyuncu olmak.

Güncel İçerikler