ChatGPT kendi özel dilini oluşturdu: Kontrolü sıkılaştırma zamanı mı?

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli chatbot ChatGPT, kendi dilini oluşturdu. Bilim-kurgu filmlerindeki gibi ürkünç bir hale gelmesi, birçok kişinin tedirgin duruş göstermesine neden oldu.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli chatbot ChatGPT, kendi dilini oluşturdu. Bilim-kurgu filmlerindeki gibi ürkünç bir hale gelmesi, birçok kişinin tedirgin duruş göstermesine neden oldu.

Yapay zeka, temel olarak modern günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Birçok kişi basit komutlar vererek uzun süren işlemleri hızlı ve kolayca yapabiliyor. Kendi içinde de gelişim gösteren yapay zeka için her zaman kontrolü ele almasından yana korku duyuluyor. Bu ihtimalin gerçekleşmesi, yakın zaman için mümkün görünmüyor.

ChatGPT, yakın zamanda tüm konuşmaları genişletmek için kendi dil modelini oluşturdu. Yapay zeka bunu, sınır konuşmalarını genişletmek için yarattı. Platformun kullanıcıları, GPT-4‘ün daha sonra yeni bir bilgi istemi olarak kullanılabilecek yeni oluşturulan bir sıkıştırma dili sayesinde daha uzun konuşmaları kısa formlarda sıkıştırabildiğini keşfetti.

Daha basit bir ifadeyle anlatacak olursak ChatGPT, size temel olarak önceki görüşmedeki tüm verileri temelde taşıyacak olan sohbette yeni bir bilgi isteminde kullanabileceğiniz, görüşmenin sıkıştırılmış bir biçimini sunuyor. Yani tüm sohbetinizi yeniden oluşturuyorsunuz. Bu yalnızca yapay zeka destekli chatbot’u ile önceki sohbetlerinize devam etmenize izin vermeyip aynı zamanda konuşmalarınızı teknik olarak toplam kelime sınırının ötesine taşıyor.

ChatGPT, yaklaşık 25.000 kelimelik bir kısıtlamaya sahip bir kelime sınırına sahipken diğer raporlar yaklaşık 8.000 kelimelik bir sınıra işaret ediyor. Bu nedenle ChatGPT ile görüşmenizin yarıda kesilmesi ihtimali de bulunuyor. Daha iyi bağlam için platform, sıkıştırılmış mesajı kendi başına oluşturmuyor. Bu nedenle, makinelerin birbirleriyle tanımlanamayan bir dilde konuştuğu bir yapay zekanın ayaklanışı henüz gerçekleşmedi.

Güncel İçerikler