Yerli girişim Missafir, Seri A öncesi turda 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1.1 milyon dolar yatırım aldı

Profesyonel ev kiralama sektörünün öncü oyuncusu Missafir, Seri-A öncesi yatırım turunda 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1,1 milyon dolar yatırım aldı. Missafir’in bu yatırım turunda Ege Yapı Teknoloji Girişim, stratejik yatırımcı olarak yer aldı.

Kasım 2018’de Türkiye’nin ilk profesyonel kısa/orta vadeli ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan yerli girişim Missafir, geçen sene yüzde 1100, son 4 yıl ortalamasında yüzde 1200 büyümüştü.

Seri-A öncesi turda 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1.1 milyon dolar yatırım alan Missafir’in bu yatırım turunda Ege Yapı Teknoloji Girişim, stratejik yatırımcı olarak yer aldı.

Missafir, hem Türkiye’de hem de Adriyatik bölgesinde hızlı büyümesine devam edecek. Ege Yapı, bu gayrimenkul ekosistemindeki stratejik iş birliğini artırarak devam ettireceğini açıklarken, aynı zamanda projelerindeki evlerden de Missafir’in portföyüne eklemeyi hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Ege Yapı’nın teknoloji yatırımları şirketinin bu turda Missafir’in yatırımcıları arasına katılması, Türkiye’de PropTech alanının geleceğine dair de önemli bir gelişme oldu. Sermayenin artık geleneksel yatırım modellerini geride bırakıp teknolojiye ve yenilikçi çözümlere yatırım yapmayı tercih etme eğilimini gösteren bu yatırım, hem Missafir’in, hem Ege Yapı’nın, hem de sektörün büyümesinde önemli bir kilometre taşı olacak.

Ege Yapı‘nın teknolojik yatırım şirketinden gayrimenkul ekosistemine stratejik yatırımı’
Geçtiğimiz yıl % 1100 büyüme başarısı gösteren Missafir’in kurucusu Mehmet Yüksel konuyla ilgili verdiği demeçte;

“Bu yatırımın bizim için ayrı bir önemi var. Ege Yapı gibi ülkenin en büyük gayrimenkul oyuncularından birinin PropTech alanında yatırım yapması hem ülkemiz için hem de sektör için güzel bir gelişme oldu. Ayrıca bu yatırımın sadece sermaye yatırımı değil aynı zamanda uzun vadede portföyümüzü hızla büyütecek stratejik bir yatırım olduğunu da söyleyebiliriz. Hızlı büyümemize ek olarak; 2022’de EBITDA pozitif olmayı başaran çok iyi bir takıma sahibiz. Bu yatırım, Missafir’in uluslararası bir oyuncu olma yolculuğunda önemli bir adım olacak ve yurt dışı açılımını hızlandırmamıza yardım edecek.” şeklinde konuştu. Missafir’in bugün itibariyle 2.300 evi olduğu bilgisini de veren Yüksel, “Türkiye dışında, Kuzey Kıbrıs, Karadağ ve Hırvatistan’da da hizmet veriyoruz. Türkiye’de 20’den fazla şehir, 50’den fazla lokasyondayız. 4.5 yılda hızla büyüyen ve şu anda 160 kişilik uzman ekiplerden oluşan bir şirketiz. Bu hızlı büyümemizin sonucunda, binlerce kişiye ulaşıp ülkemize katma değer yaratan bir şirket olmak en büyük önceliğimiz. Biz bu topraklardan bir Türk markası çıkarmak istiyoruz. En iyi bildiğimiz iş, ‘’Misafir ağırlamak ve ev sahiplerinin evlerini yönetmek’’. O yüzden Missafir’i bir gün bu alanda dünyanın en büyük markası yapmak için gururla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gayrimenkul geliştirme sektöründe uzun yıllardır faaliyette bulunan Ege Yapı’yı gayrimenkulün her alanında hizmet veren bir şirkete dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyen İnanç Kabadayı,

“Yaklaşık 1 yıl önce, Ege Yapı Teknolojik Girişimler AŞ’yi kurduk. Bu şirketimizle globalleşme potansiyeli olan ve hem ekonomiye hem sektörümüze katkı sağlayacak gayrimenkul ve inşaat teknolojileri şirketlerine yatırım yapma kararı aldık. Önceliğimiz dünya markası olabilecek, katma değer sağlayacak ve Türkiye’den dünyaya bu bilgiyi ihraç edecek sektörümüzdeki girişimcilere yatırım yapmak. Bu doğrultuda ilk teknolojik yatırımımızı da Missafir ile imzaladık. Missafir ve Ege Yapı Teknolojik Yatırım’ın böyle bir yatırımda bir araya gelmesi çok önemli. Missafir’in, PropTech ekosisteminde ülkemizde çok değerli bir girişim olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler ve bugüne kadar yaptıklarıyla büyük değer üretip, ekosistemimize inovasyon kattılar. Missafir’in bundan sonraki yolculuğunda Ege Yapı olarak yanında olacağız ve ülkemizden dünyaya açılan bir marka olmasını destekleyeceğiz. Bu yatırım bizim için de önemli bir adım oldu. Teknoloji startup’larına yatırımlarımız devam edecek.”

1,9 milyon dolardan 26 milyon dolara

Missafir bugüne kadar 4 yatırım türü tamamladı. İlki tohum öncesi yatırım idi. İkincisi tohum yatırım dönemi idi. Akabinde köprü yatırım turu yapıldı. Missafir, SeriA öncesi yatırım döneminde de Ege Yapı Teknolojik Girişimle tanıştı. Ege Yapı Teknolojik Grişim ile birlikte toplam 30 yatırımcıya ulaştıkları bilgisini veren Mehmet Yüksel,

“28 tane melek yatırımcımız dışında Koç Üniversitesi’nin fonu ve Ege Yapı’nın katıldığı bir yatırım ortaklığımız oldu.” dedi. Hızlı büyüyen Missafir’in ilk yatırımdaki değerlemesi 1,9 milyon dolardı. Bu rakamı kısa sürede 26 milyon doların üzerine çıkardıklarına dikkat çeken Yüksel, “Ana hedefimiz profesyonel ev kiralama sektörü denildiğinde; Missafir’i insanların ilk aklına gelen marka olarak konumlandırmak ve dünyada alanında en büyük şirket olarak ülkemizi temsil etmek.” dedi. Önümüzdeki 2 yılda; önce Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyüğü olmayı hedeflediklerine dikkat çeken Yüksel, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyanın en büyüğü olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. İnanç Kabadayı ise; “Önümüzdeki dönemde şirketin yurt dışına açılmasıyla birlikte şirketin büyüme ivmesinin yukarı yönlü ilerleyeceğini biliyoruz. Bu büyümenin artmasını bekliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler