Sabancı ARF Programı’ndan mezun olan ve yatırım alan girişimler

Sabancı Holding’in inovasyon ve teknoloji odaklı Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) Programı, bugün düzenlenen etkinlikle beraber ilk mezunlarını verdi. İlk mezunlarla beraber yatırım almaya hak kazanan girişimler de belli oldu.

Sabancı Holding’in inovasyon ve teknoloji odaklı Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) Programı, bugün düzenlenen etkinlikle beraber ilk mezunlarını verdi. İlk mezunlarla beraber yatırım almaya hak kazanan girişimler de belli oldu.

‘Yeni ekonomi’ odaklı büyüme stratejisi kapsamında, inovasyon ve teknoloji yatırımlarına hız veren Sabancı Topluluğu, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) Programı’nı hayata geçirdiğini sizlerle paylaşmıştık.

20 hafta boyunca Sabancı Holding’in İstanbul’daki merkezi Sabancı Center’da, kendilerine özel olarak hazırlanan alanda çalışmalarına devam eden girişimler, bugün projelerini katılımcılara sundu. Değerlendirmesi olumlu sonuçlanan girişimciler, 150 bin dolara kadar Sabancı ARF tohum yatırımını almaya hak kazandı.

Sabancı ARF’a seçilen girişimler

Avokadio: Geliştirdiği taşınabilir nefes analiz cihazıyla kullanıcının nefesindeki keton ve amonyak gazlarını ölçer, mobil uygulaması ile kişinin metabolizma verilerine dayalı kişisel beslenme tavsiyeleri almasını sağlar

Blueit: Sanayi ve binalardaki su tüketimini gerçek zamanlı olarak takip edip optimize eden bir donanım ve yazılıma bağlı “Su Yönetim Platformu” geliştirir.

BPREG: Bitki lifleri ve termoplastik polimerlerden yüksek performanslı, hafif, geri dönüştürülebilir ve düşük maliyetli biyo-kompozitler geliştirir ve üretir.

Kozalak: Kendine özgü donanım ve yazılımı ile üretilen KOZALAK Yangın Erken Tespit Sistemi ile sensör tabanlı bir örgü ağ sistemi oluştur.

Köstebek: Yapay zeka modeli ile geliştirilmiş görsel tanıma sistemi ve rota optimizasyonunu mobil uygulamasına ekleyen Köstebek, yerel ve global pazarda bir e-atık geri dönüşüm mobil uygulamasını oluşturmayı hedeflemektedir.

Leadport: İşinizi ve müşterilerinizi her yerden yönetmenize yardımcı olan bulut tabanlı mobil bir CRM (Lead Management) uygulaması sunar.

Newky: Araçların iki faktörlü doğrulama ile kullanıcılarını tanımasına imkan sağlayan yeni bir dijital anahtar deneyimi sunar.

Phoenix Enerji: Özgün paladyum membranı sayesinde tüm gazlardan hidrojen gazını saf bir şekilde ayrıştırabilmektedir.

The Clico: Yapay zeka destekli çözümleri ile tüm geri bildirimleri, çevrimiçi incelemeleri ve müşteri verilerini tek bir platformda otomatik olarak toplayarak; müşteri beklentilerinin ve ihtiyaçlarının değerlendirilmesine olanak tanır.

Sabancı Holding çalışanlarından çıkan Kurum-içi Girişimler

Re-tech: Şişelerin kullanıcıdan depozito karşılığı geri toplanmasını ve takip edilmesini sağlayan akıllı geri dönüşüm kutuları üretmektedir.

Hizmetinle Al: Online alışveriş sonrasındaki satış sonrası hizmetler için iş modeli bağlantısı oluşturan bir platformdur.

Miote: Elektrikli makineleri izleyip anormal durumlarını tespit eden ve sürekli öğrenen yapay zeka destekli bir bakım asistanıdır.

Kiduttle: Çocukların kurs ve farklı aktivitelere olan ulaşım ihtiyacını güvenli ve konforlu bir biçimde karşılayarak, ebeveynlerin zamanlarını daha verimli geçirmesine yardımcı olan yeni nesil bir ulaşım hizmeti modeli sunar.

Garantim Sensin: Ürünlerin garanti süreçlerinin tek platformda takibi ve ürün servislerine kolaylıkla ulaşma olanağı sağlayan dijital bir garanti süreci çözümüdür.

Sabancı ARF tohum yatırımını almaya hak kazanan girişimler

Mezun olan girişimlerin Demo Day’de sunum yapmasının hemen ardından Sabancı ARF tohum yatırımını almaya hak kazanan girişimler açıklandı. Program kapsamında 20 milyon TL ek yatırım yapılacağı açıklandı. Yatırım alan girişimler şu şekilde:

Güncel İçerikler