Blueit, Sabancı ARF programı kapsamında 250 bin dolar yatırım aldı

Sanayi ve binalardaki su tüketimini gerçek zamanlı olarak takip edip optimize eden bir donanım ve yazılıma bağlı “Su Yönetim Platformu” geliştiren yerli girişim Blueit, Sabancı ARF programı kapsamında 250 bin dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hatırlarsanız Aralık 2022’de Sabancı ARF’a seçilen girişimleri sizlerle paylaşmıştık. Yatırım turunu tamamlayan Blueit de bu girişimler arasında yerini almıştı. Programı ise Nisan 2023’ye başarı bir şekilde tamamladı.

Blueit, gerçek zamanlı olarak su takibinin yanı sıra bina içindeki olası sızıntıları anında kullanıcıya bildiriyor ve sistemi uzaktan açıp kapatabiliyor. Endüstri sektörüne yönelik çözümler geliştiren yerli girişimin ana hedefi gelecek nesillere sürdürülebilir ve kullanılabilir temiz su kaynakları sunmak. Şirketin iş modelinde ise; donanım bedeli ve SAAS aboneliği olmak üzere iki gelir modeli bulunuyor.

Program sürecinde göstermiş olduğu performans, takım uyumu ve KPI gibi hedefleri başarılı bir şekilde tutturduğunu düşünüyoruz ki, program yöneticilerinin dikkatini çekmeyi başarmış ve program kapsamında yatırım almış.

Blueit, Mart 2020’de Hülya Tomak tarafından İzmir merkezli olarak kuruldu. Yatırımla ilgili egirişim’e özel demeç veren Hülya; “Şu anda, yazılım sistemimizi ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde geliştiriyoruz. Aldığımız yatırımla birlikte teknolojimize, su tüketiminin yanısıra su kalitesinin de optimize edilmesi, su risk ve güvenliğinin ölçülmesi ve KPI ların oluşturulması gibi yeni algoritma ve özellikler eklemeyi hedefliyoruz. Amacımız, globale açılmak ve teknolojimizle su yönetimi& optimizasyonu konusunda fark yaratmak olacak.” dedi.

Güncel İçerikler