Ödeme sistemi altyapıları geliştiren TerraPay, 100 milyon dolar yatırım aldı

Global ölçekli ödeme sistemi altyapıları geliştiren TerraPay, düzenlenen Seri B turda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Global ölçekli ödeme sistemi altyapıları geliştiren TerraPay, düzenlenen Seri B turda 100 milyon dolar yatırım aldı. IFC tarafından yönetilen tura Prime VenturesPartech AfricaUS International Development Finance Corporation (DFC) katıldı.

2014 yılında Ambar Sur, Ani Sane, Ram Sundaram ve Akbar Hussain tarafından kurulan girişim, herhangi bir cep telefonuna para gönderme vizyonuyla kurulmuş mobil öncelikli uluslararası ödeme ağı olarak karşımıza çıkıyor. Finansal ekosistemi genişleten ve destekleyen bankalar, mobil cüzdanlar, para transferi şirketleri, işletmeler ve finansal kuruluşlar için global ölçekli bir partner oluyor. Girişim, 27 farklı pazarda kayıtlı ve kontrol ediliyor.

TerraPay, ne kadar küçük veya büyük olursa olsun tüm ödemeler için dünya çapında sürekli, güvenli ve gerçek zamanlı geçiş sağlayarak şirketlerin şeffaf müşteri deneyimleri sunmalarını sağlıyor. Şu anda şirketin ödeme altyapısı ve çözümleri platformu, diğer hizmetlerin yanı sıra işletme/satıcı ödemeleri, satın alma ve ihraç hizmetleri sunuyor.

Londra merkezli girişim, 108’den fazla alıcı ülkede ve 205 gönderen ülkede 62 para birimi ile bir ortak ve müşteri ağına sahip oluyor. TerraPay, daha önce Western Union, Visa, Xpress Money, MoneyTrans, Paga, Ria, Instant Cash, Ripple ve MoneyGram gibi global para transferi şirketleriyle ortaklıklar kurdu. 

TerraPay kurucusu ve CEO’su Ambar Sur:

“Yatırımcılarımızdan ve kredi veren ortaklarımızdan gelen sürekli destek, altyapımızı genişletmemize, ağ kapsamımızı geliştirmemize ve operasyonlarımıza, ürün geliştirmemize ve teknolojimize yatırımı hızlandırmamıza olanak sağladı.” dedi.

TerraPay, aldığı yatırımı özellikle LATAM ve MENA bölgelerindeki küresel genişleme planlarına daha fazla yatırım yapmak, 2024 yılına kadar 150 ülkeye mevcut ödeme ağını güçlendirmek ve büyümesini desteklemek ve hızlandırmak için kullanacak.

Güncel İçerikler