Yerli fintech girişim iyzico, 4 milyon dolar yatırım aldı

Yerli fintech girişim iyzico, 2018 yılını bir yatırımla kapatarak yeni bir başlangıca imza attı. Bir dönem çıkan söylentilere göre satılmadı ancak bugün yatırım aldığını gururla yayınlıyoruz.

iyzico, B2C operasyonlarını büyütmek için IFC, Vostok Emerging Finance ve Amadeus Capital’den 4 milyon dolar yatırım aldı.

iyzico’nun mobil uygulaması şirketin dönüşüm hikayesinin odağında yer alıyor. Türkiye’de eticaret pazarını hakettiği seviyeye getirmek ve kullanıcıyı odaklı olma yolunda adımlar atan iyzico, yeni maskotu Zihni ile 17 binden fazla online mağazadan alışveriş yapan kullanıcının özel asistanı olarak görev yapıyor. Son kullanıcılara dokunan mobil uygulama üzerinde 24 kişi sadece bu ürünü geliştiriyor. Destek ekipleri her gün yaklaşık 1000 kişinin sorularını yanıtlayarak, en çok yaşanılan sorulardan biri olan kargo sorunlarını çözüyor.

iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu yatırımla ilgili yaptığı açıklamada: “Rakamların gelişmiş pazarlarla karşılaştırılabilir duruma gelmesine katkı sağlamak için B2B alanındaki uzmanlığımızı son kullanıcıya ulaştırmamız, onların da sorunlarını doğru analiz edip nokta atışı çözümler sunmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için önümüzdeki iki sene içinde iyzico’nun B2B alanında yakaladığı başarıyı tüketicilere de sunabilmesi için halihazırda yatırımcımız olan, IFC, Vostok Emerging Finance ve Amadeus Capital’den 4 milyon dolar yatırım aldığımız haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Alınan bu yatırım hali hazırda olan yatırımcılardan geldi. Yeni bir yatırımcının bu tura girmediğini ya da dahil edilmek istenmediğini görüyoruz. iyzico’nun hedefinde gelecek 5 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük 5 finansal kuruluşu arasında yer almak var.

iyzico’yu yakından takip ediyoruz. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız. Yakında yine bu şirketler alakalı çok güzel bir içerik paylaşacağız. Takipte kalın.

Güncel İçerikler