B2B pazarına odaklanan fintech Open Payments, 3 milyon euro yatırım aldı

B2B pazarına odaklanan çözümler geliştiren Open Payments, 3 milyon euro yatırım aldı. Industrifonden tarafından yönetilen tura Global Brain Venture Capital Fund, Sony Financial Ventures ve mevcut yatırımcılar katıldı. 

B2B pazarına odaklanan çözümler geliştiren Open Payments, 3 milyon euro yatırım aldı. Industrifonden tarafından yönetilen tura Global Brain Venture Capital Fund, Sony Financial Ventures ve mevcut yatırımcılar katıldı.

Açık bankacılık konseptini B2B alanına taşıyan İsveçli girişim Open Payments, açık bankacılığı gerçeğe dönüştürmek amacıyla Louise Brandt tarafından 2017 yılında kuruldu. Open Payment’ın platformu, çevrimiçi bankacılık işlevselliğinin çevrimiçi bankadan müşterilerin iş sistemlerine ve arayüzlerine kaydırılmasına olanak tanıyor. Bu, son kullanıcının çevrimiçi bankasında oturum açmak zorunda kalmadan onaylayabileceği ve güvenli, doğrudan ödeme yapabileceği anlamına geliyor.

Platform, ödemeler, hesap mutabakatı ve nakit yönetimi gibi hizmetlerin doğrudan ERP sistemleri, ödeme sağlayıcıları ve fintech’ler gibi müşteri uygulamalarına yerleştirilmesine izin vermek için API teknolojisi aracılığıyla ticari bankalara bağlanıyor.

Girişim, bankaları hesap bilgilerini ve ödeme başlatma hizmetlerini üçüncü taraflara sunmakla yükümlü kılan bir düzenleyici çerçeve olan Avrupa direktifi PSD2’ye dayalı olarak geliştirildi. Böylelikle piyasanın bankalar dışındaki oyunculara açılması ve yeni finansal çözümler getirilmesi amaçlanıyor. Open Payments, bu büyüyen inovasyon ekosisteminin merkezi olmak istiyor.

Open Payments CEO’su ve kurucusu Louise Brandt

“Ürünlerinde açık bankacılığı güvenli ve güvenilir bir şekilde kullanmak isteyen önde gelen muhasebe ve ERP sistemlerinden ve diğer finansal sistemlerden artan bir talep görüyoruz. Her şeyden önce, ticari müşterileri için tedarikçi ödemeleri ve maaş ödemeleri gibi çeşitli ödemeler yapabilmek istiyorlar. Open Payments bu alanda en ileri düzeyde bir uzmanlığa sahip ve hem bizim hem de müşterilerimiz için çok geniş iş fırsatları bulunuyor. B2B ödemelerinin, ilk hamle avantajına sahip olduğumuz ve uluslararası liderliği ele alabileceğimiz açık bankacılık alanının bir parçası olduğunu görüyoruz.”

Alınan yatırım, yeni pazarlara açılmak, yeni müşteriler ve yeni iş birlikleri edinmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler