Biyoteknoloji odaklı Teitur Trophics, 28 milyon euro yatırım aldı

Nörodejeneratif hastalıkların tedavisini ilerletmek isteyen Teitur Trophics, düzenlenen Seri A turda 28 milyon euro yatırım aldı.

Nörodejeneratif hastalıkların tedavisini ilerletmek isteyen Teitur Trophics, düzenlenen Seri A turda 28 milyon euro yatırım aldı. Sunstone Life Science Ventures ve Sound Bioventures tarafından yönetilen tura Industrifonden, Innovestor’s Life Science Fund ve P53 Invest  katıldı.

Teitur Trophics, Simon Molgaard, Anders Dalby, Mathias Ollendorff ve Simon Glerup tarafından 2020’de kuruldu. Girişim, Parkinson, Frontotemporal Demans ve Huntington Hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklardan muzdarip hastalar için tedaviler geliştiriyor.

Teitur Trophics, nöronal işlevi koruyan yeni bir mekanizmaya sahip, sınıfının birincisi dairesel bir peptit geliştirdi. Teitur’a göre lider ilaç adayı TT-P34 deri altından uygulanıyor ve Huntington Hastalığı, Parkinson Hastalığı ve Frontotemporal Demans için hayvan modellerinde güçlü, beyne özgü etkiler gösteriyor.

Teitur CEO’su Simon Mølgaard, “Finansman, sınıfının birincisi, lider ilaç adayımız TT-P34’ü aday seçiminden klinik geliştirmeye taşımamıza ve aynı zamanda yenilikçi peptitlerden oluşan yeni boru hattımızı geliştirmemize olanak tanıyacak.” dedi.

Sound Bioventures’tan Casper Breum, “Nörodejeneratif hastalıklara karşı anlamlı bir etki yaratma ve hastaların yaşam kalitesini iyileştirme potansiyeline sahip böylesine yenilikçi bir Şirketi desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Teitur Trophics, yatırımın ilaç adayı TT-P34’ü aday seçiminden nörodejeneratif hastalıklarda bir Faz 1b klinik çalışması da dahil olmak üzere klinik geliştirmeye ilerletmesini sağlayacağını belirtiyor.

Güncel İçerikler