Yeşil teknoloji girişimi EnginZyme, 21 milyon euro yatırım aldı

Gündelik yaşamın vazgeçilmezi olan ürünlerin sürdürülebilir olarak üretilmesine yardımcı olan EnginZyme, düzenlenen Seri B turda 21 milyon euro yatırım aldı.

Gündelik yaşamda kullanılan ürünlerin sürdürülebilir şekilde üretimi için biyo-üretim süreçleri geliştiren yeşil teknoloji girişimi olan EnginZyme, düzenlenen Seri B turda 21 milyon euro yatırım aldı. Tura, Almi Invest GreenTech, Navigare Venture, Bunge Ventures, Sofinnova Partners, Industrifonden ve SEB GreenTech VC katıldı.

2014 yılında İsveç’te kurulan EnginZyme, sürdürülebilir, biyo-bazlı teknolojiyi çeşitli sektörlerdeki şirketlerin erişimine sunmayı hedefliyor. Girişim, her sektör için yeşil kimyayı etkinleştirerek iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynamak istiyor. Teknoloji platformu, geleneksel fosil bazlı üretimi patentli hücresiz teknoloji platformuyla değiştirerek, modern toplumun bel bağladığı ürünlerin daha sürdürülebilir üretimine geçişi hızlandırmayı amaçlıyor.

EnginZyme CEO’su ve kurucu ortağı Dr. Karim Engelmark Cassimjee, “Bu yatırım, EnginZyme için çok önemli bir anı işaret ediyor. Birkaç köklü yatırımcıyı cezbettik ve kimya mühendisliği ile biyolojinin kesiştiği noktada bir şirket kurduk. Bugün, büyümemizin bir sonraki aşamasına doğru ilerlerken, bu yüksek kaliteli yatırımcıların desteğini aldığımız için son derece gururluyuz.” dedi.

Navigare Ventures’ın yatırım müdürü Alex Basu, “Navigare Ventures’ta, doğadan ilham alan çözümlerin en büyük zorluklarımızdan bazılarını çözmenin anahtarı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, bir sonraki aşamaya hazırlanırken EnginZyme’yi desteklemekten heyecan duyuyoruz. Bilime dayalı teknolojisi, sağlam endüstriyel bağlantıları ve güçlü bir yatırımcı birliği ile girişim, sürdürülebilir üretimin yararına teknolojisinin gelişimini hızlandırmak için iyi bir konumda yer alıyor.” dedi.

Sofinnova Partners ortağı ve EnginZyme Yönetim Kurulu Başkanı Michael Krel,“Biyoteknolojideki en iyi fikirlerin uzun vadeli desteği hak ettiğine inanıyoruz. Bu yatırım turu, yalnız olmadığımızı kanıtlıyor. EnginZyme’nin biyokimya bilgi birikimi ve proses mühendisliği kombinasyonu, sürdürülebilir üretimi bir sonraki seviyeye taşıma potansiyeline sahip.” dedi.

Girişim, aldığı Seri B yatırımı büyük ölçekli global ticarileşme planlarını gerçekleştirmek, performansı artırmak ve mevcut ve yeni pazarlarda varlığını kolaylaştırmak için kullanacak. Ayrıca teknoloji platformunun geliştirdiği sisteme yeni özellikler eklemek için de çalışmalar yapılacak. 

Güncel İçerikler