Finansal teknolojilere odaklanan Raisin, 60 milyon euro yatırım aldı

Tasarruf ve yatırım ürünlerine yönelik finansal teknoloji ürünleri geliştiren Raisin, düzenlenen Seri E turda 60 milyon euro yatırım aldı.

Tasarruf ve yatırım ürünlerine yönelik finansal teknoloji ürünleri geliştiren Raisin, düzenlenen Seri E turda 60 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, mevcut yatırımcılar ve yeni yatırımcıların (M&G Catalyst) katılımıyla gerçekleşti.

Mevcut yatırımcılar arasında btov Ventures, Deutsche Bank, Greycroft, Headline, Index Ventures, Kinnevik, Latitude Ventures, Orange Ventures, PayPal Ventures, Thrive Capital, Top Tier Capital Partners, Ribbit Capital ve Vitruvian Partners yer alıyor.

2012 yılında Dr. Tamaz Georgadze, Dr. Frank Freund ve Michael Stephan tarafından kurulan Raisin, küresel mevduat, yatırım ve emeklilik piyasalarını erişilebilir hale getirerek hem bireylere hem de finansal kuruluşlara fayda sağlayan bir çerçeve sunuyor.

Fintech odaklı girişim, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve ABD’nin 95 milyon doların üzerindeki mevduat ve yatırım pazarını tüketicilere açarak işe başladı. Halihazırda bu üç pazarda bir milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor.

Raisin tarafından sunulan ağ, tasarruf sahiplerini ve finans kuruluşlarını Avrupa ve ABD’deki pazarlarına bağlıyor. Finansal kuruluşlar ayrıca kendi pazaryerlerini kurmak için şirketin ekosisteminden yararlanabiliyor ya da Raisin Bank ve Raisin Technology’i tercih edebiliyor.

Girişim ayrıca Avrupa’da Raisin, WeltSparen ve ZINSPILOT markaları altında ve ABD’de SaveBetter markası altında kendi B2C pazar yerlerini işletiyor. Platform Almanya’da, tasarruf ürünlerinin yanı sıra ETF tabanlı yatırım ve emeklilik ürünleri ile özel sermaye ve kripto yatırımları sunuyor. 

Raisin kurucu ortağı Dr. Frank Freund, “Yeni taahhüdümüzle, daha da fazla tüketiciye ve ortağa değer katmak için daha iyi bir konumda olacağız. Finans piyasasının işleyişine ve verimliliğine değerli bir katkı sağlayabildiğimiz için çok heyecanlıyız.” dedi. 

Yeni yatırım, Raisin’in 2020’de girdiği ve yalnızca 2022’de 1 milyar dolardan fazla yönetim altında varlık eklediği ABD gibi gelişmekte olan pazarlarda büyümeyi hızlandırmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler