Volt Lines, yönetimi geri aldıktan sonraki yeni hedeflediği yatırım turunu yüzde 130 ile tamamladı

Şirketin yönetimini Swvl'den geri alan yerli girişim Volt Lines, bugün yaptığı resmi açıklama ile, yeni hedeflediği yatırım turunun yüzde 30'unu tamamladı.

Yerli girişim Volt Lines bugün yaptığı açıklama ile, yatırım turunu hedeflenen fonlama miktarının yüzde 30’una ulaştığını duyurdu.

Türkiye merkezli Scaleup’ın, tur için belirlediği finansman hedefi, 2023’ün sonuna kadar pozitif serbest nakit akışı elde etme yönündeki kısa vadeli planlarına ulaşmak için gereken miktarın iki katını sağlıyor.

“Kârlılığa ulaşmak için bol miktarda sermaye”

Girişimin kurucusu ve CEO’su Ali Halabi: “Ocak ayında şirketin kontrolünü başarılı bir şekilde geri aldıktan sonra, Volt Lines’ın mevcut piyasa koşullarında etkin hareket etmek için fazlasıyla iyi bir sermayeye sahip olduğunu ve yıl içinde pozitif serbest nakit akışı elde etme yolunda ilerlediğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Volt Lines, 16 Ocak 2023’te, Hollanda merkezli holding şirketi’nin hisselerinin kontrolünü, geçen yılki 65 milyon dolarlık satış anlaşmasını iptal eden yeni bir SPA ile Swvl’dan geri almıştı.

Volt Lines, 2022’nin başından bu yana, aylık tekrar eden gelirini neredeyse üç katına çıkardı ve karlılık yüzdesini 25 puandan fazla arttırdı. Şirket, 2023’ün 4. çeyreğine kadar pozitif serbest nakit akışına ulaşma yolunda ilerlerken, ofise güçlü bir dönüş talebinin olması ve okul segmentine başarılı bir şekilde yayılması sayesinde gelirini 2023’te yeniden ikiye katlamayı bekliyor.

Büyüme Potansiyeli

Volt Lines, 20 milyon nüfusa sahip, Türkiye’nin en büyük şehri olan ve şirketin genel merkeziyle AR-GE merkezinin bulunduğu İstanbul’da yoğunlaşmış olan 2 milyar dolarlık kurumsal ve okul ulaşım pazarının yaklaşık yüzde 1’ini yönetiyor. Şirket, 2027 yılına kadar yüzde 10 pazar payı elde etmeyi hedefliyor ve 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir filoya geçmeyi planlıyor.

Volt Lines’ın İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde operasyonları var.

Volt Lines müşteri ve operatör web uygulamaları.

Yurtdışında Büyüme

Halabi “Kısa vadeli hedeflerimiz Türkiye ile sınırlı değil. Şimdi, ikili bir strateji izleyerek, hem Türkiye’de TaaS segmentindeki karlı büyümemizi sürdürüyor, hem de yurt dışında SaaS ürünümüzü sunuyor olacağız.”

Volt Lines, operasyonlarını dijitalleştirmek ve müşteri deneyimlerini dönüştürmek isteyen yurtdışındaki diğer operatörlere, B2B yazılım geliştirme alanındaki 5 yıllık deneyimini açmayı hedefliyor.

Türkiye’de hem yazılım geliştirici hem de operatör olarak hizmet sunan Volt Lines, kazan-kazan ilişkisinin kurulabileceği yurtdışındaki oyuncular için harika bir teknoloji ortağı olma noktasında iyi bir konumda. Volt Lines, yüzlerce servis hattını yönetiyor ve her gün binlerce insanı taşıyor.

Halabi: “Yazılım gücümüzü sürekli olarak geliştirmek için bu sahadan beslenen bilgi birikimini kullanıyoruz ve teknolojimizin dünya sahnesine çıkış yapmaya hazır olduğuna inanıyoruz” diyor.

Volt Lines yolcu ve sürücü uygulamaları

Bu yazılımın yerel ortaklara sunulabileceği olası pazarlar arasında Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık ve Volt Lines’ın Abu Dabi Küresel Pazarında (ADGM) zaten bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri yer almaktadır.

Yatırımcı Hissiyatı

Şirketin yönetim kuruluna yeni katılan Dubai merkezli Genero Capital’in CEO’su Tamer Bazzari, verdiği demeçte “Pek çok yatırımcı, başarısı kanıtlanmış güçlü bir ekibin, cazip pazar fırsatının, güçlü gelir artışının ve 2023’te pozitif nakit akışına giden açık yolun, bu fırsatı çok çekici hale getirdiğini hissetti.” dedi.

Türkiye’nin en büyük kurumsal araç kiralama şirketi Hedef Filo ve Türkiye’nin en büyük araç paylaşım şirketi TikTak‘ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Ersan Öztürk ise “Volt Lines’ın iş modeline güvenimiz ve inancımız tam, yönetimin vizyonuna da inanıyoruz. Volt Lines, şirket karlılığında büyük gelişim gösterdi ve biz her zaman şirketteki hisse payımızı güçlendirmenin yollarını arıyoruz. Bu yatırım turu, bunu yapmamız için bize harika bir fırsat sundu.” dedi.

Güncel İçerikler