Twitter, kimlik tabanlı doğrulama sistemini test ediyor

Twitter, Twitter Blue aboneleri için doğrulama sistemlerini daha da artırıyor.

Twitter, Twitter Blue aboneleri için doğrulama sistemlerini daha da artırıyor. Yeni özellikle beraber kimlik bilgilerini göndermeyi içeren yeni bir doğrulama sürecini üzerinde çalışıyor.

Kod düzeyindeki bilgiler, kullanıcının kimliğinin hem önden hem de arkadan bir fotoğrafının yanı sıra Twitter hesabını doğrulamak için bir selfie fotoğrafı gönderme sürecini ortaya koyuyor. Özellik, tweet düzenleme desteği, daha uzun videolar yükleme, klasörlerle yer imlerini düzenleme ve diğer ücretli abonelik avantajları gibi yalnızca Twitter Blue abonelerine sunulan diğer özelliklerin yanında listeleniyor.

Kimlik yükleme özelliği, ürün istihbarat firması Watchful.ai tarafından geçen hafta Twitter’ın kodunda ortaya çıksa da harici olarak test edilip edilmediği şimdilik bilinmiyor. 

Twitter Blue aboneliği ilk çıktığında kullanıcılar, ünlülerin adına sahte hesaplara mavi tik alarak onaylanmış gibi gösterdi. Hal böyle olunca platform da güvenlik önlemlerini daha da artırabilmek için yeni çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmalar doğrultusunda sahte hesaplara mavi tik verilme ihtimali en aza indiriliyor.

Twitter, kullanıcılara yeni doğrulama işleminin yaklaşık üç dakika süreceğini ve kimliklerini doğrulamak amacıyla bilgilerinin ve görüntülerinin üçüncü bir tarafla paylaşılacağını belirtiyor. Buna göre Twitter’ın kendi doğrulama sistemine sahip olmadığı ve işlemi sağlayıcı yaptığı için sürecin uzadığı görülüyor.

Her ne kadar güvenliği artırılması söz konusu olsa da kullanıcıların verilerinin nasıl korunacağı ve saklanacağı konusunda da herhangi bir bilgi bulunmuyor. Twitter’ın bu konuda nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler