Textoni, yapay zeka ile özgün içerik üretimine olanak sağlayan Textoni AI ürününü duyurdu

Yerli girişim Textoni, içerik üreticileri için yapay zeka ile özgün içerik üretimine olanak sağlayan Textoni AI ürününü duyurdu.

2023’e damgasını vuran yapay zeka, tüm sektörlerde hızla kendisini göstermeye devam ediyor. 2021 yılında kurulan ve geçtiğimiz yıl Goodwater Capital’den yatırım alarak uluslararası arenaya açılan içerik ekosistemi Textoni de yapay zeka ile özgün içerik üretimine olanak sağlayan Textoni.AI ürününü yayına aldı.

Textoni.AI ve içerik çözümleri

Platformunda 58 farklı ülkeden 30.000+ içerik üreticisi barındıran Textoni, yapay zeka ile insan zihnini bir arada sunuyor. 45 saniye gibi kısa bir sürede belirlenen konu ile ilgili uzun soluklu içerik üretebilen Textoni.AI, aynı zamanda konu ile ilgili görseli de seçmenize ve oluşturulan içeriğe eklemenize olanak tanıyor.

Ayrıca Textoni.AI, oluşturulan içeriğin profesyonel editörler tarafından kontrolünün yapılması ve paylaşıma hazır hale getirilmesini sağlayan bir metodoloji de kullanıyor. Kullanıcılar, oluşturulmuş içeriğe editör talebinde bulunarak seçtiği sürelerde yazıyı daha da özelleştirilmiş bir şekilde elde edebiliyor. Üretilmiş içeriğin konusu, düzenleme yapacak editörün seçiminde de büyük bir rol oynuyor. Textoni.com pazar yerinde yer alan editörler, yapay zeka yardımı ile düzenlenecek olan içerikle eşleştirilebiliyor.

Tamamen yerli teknoloji

İçerik ile yapay zeka birleşimi ürünler ChatGPT API’ları üzerinden oluşturulurken Textoni.AI, bu konuda da farklı bir konumda yer alıyor. Local data eğitilmesi ile oluşturulan yapay zeka, %100 yerli olma özelliğinin yanı sıra sektörel optimizasyonlara açık yapısı ile de dikkat çekiyor.

Textoni CEO’su Tufan Kızılırmak verdiği demeçte; “Yapay zeka yükselişi günümüze damga vurdu, geleceğe de damga vuracağa benziyor ancak freelancer odaklı sektörleri tehdit ettiği de bir gerçek. 30.000+ freelancer bulunduran bir platform olarak hem trendi takip etmeli hem de freelancerları da bu trende adapte etmeliydik ve Textoni.AI’yi yarattık.
Yapay zeka ile üretilmiş bir içeriğin markalara, kurumlara ve kuruluşlara uyarlanması veya kişiselleştirilebilmesi yine insanlar sayesinde olacak. Textoni.AI ise tamamen bu paralelde yazıldı ve yayınlandı. 45 saniyede üretilmiş bir içeriği kalabalık ve etkin bir freelancer kadroya sahip olmamız avantajı ile 10 dakika gibi kısa bir sürede isteklere göre optimize edebiliyoruz. Tamamen Türk yazılımcıların elinden çıkan Textoni.AI ile beraber mottomuz olan “İçerik Ekosistemi” cümlesine de yakışır bir adım attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Textoni’nin yapay zeka teknolojileri geliştiren “Yazmatik” ile de stratejik partnerlik anlaşması imzalaması Textoni.AI’nin gelecek dönemlerdeki gelişimi için oldukça önem taşıyor.

Güncel İçerikler