Instagram, Reels videoları tekrar göndermeyi daha erişilebilir hale getiriyor

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcıların çevresine gönderdiği mesajları tekrar başkalarına göndermek istedikleri anda daha erişilebilir olmasını sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcıların çevresine gönderdiği mesajları tekrar başkalarına göndermek istedikleri anda daha erişilebilir olmasını sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Bu sayede en son gönderilen Reel daha hızlı bir şekilde tekrar gönderilebilecek.

Instagram, son paylaşılan Reels’ı hızlı bir şekilde erişmeyi sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Test edilen özellikle, kullanıcıların beğendikleri bir Reels’ı daha sonra başka arkadaşlarıyla yeniden paylaşmalarını kolaylaştırıyor.

Dijital Ağlar adlı bir hesap ülkemizde bu özelliğin test edildiğini fark etti. Instagram’ın DM’lerin üst kısmında “Latest Shares” yani “Son Paylaşımlar” etiketiyle bir satır oluşturduğunu gösterdi. Hesap tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, gönderilen içeriklerin aynı zamanda bir Reels’ı paylaşan kişinin arkadaşlarının avatarlarını da hemen sol alt kısımda çıktığını gösteriyor. Videolar birden çok kez paylaşıldığında uygulama, videoyu en son paylaşılan arkadaşın avatarıyla birlikte yalnızca bir kez gösteriyor.

Meta‘daki bir yetkili, “Daha önce mesajlarda paylaşılan Reels’i nasıl arayabileceğiniz ve yeniden keşfedebileceğiniz konusunda iyileştirmeler yapıyoruz.” dedi.

Bu yeni özelliğin yalnızca Reels için mi yoksa diğer içerikler için de geçerli olup olmadığı henüz bilinmiyor. Yestin arkasındaki fikir, kişinin kendisi ve arkadaşlarının düzenli olarak kısa videolar paylaşmasını ve izlemesini sağlamak oluyor. Ne kadar çok video izlenirse, Instagram’da geçirilen vakit de bir o kadar artış gösteriyor. Özelliğin ne zaman herkes tarafından kullanılacağı henüz açıklanmadı.

Güncel İçerikler