Eğitim teknolojilerine odaklanan Baims, 4 milyon dolar yatırım aldı

Merkezi Kuveyt'te bulunan eğitim teknolojileri girişimi Baims, düzenlenen Seri A turda 4 milyon dolar yatırım aldı.

Merkezi Kuveyt’te bulunan eğitim teknolojileri girişimi Baims, düzenlenen Seri A turda 4 milyon dolar yatırım aldı. AK Holding liderliğinde düzenlenen tura Al-Wazzan Educational Group ve Rasameel Investment House katıldı.

Baims, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Bahreyn ve Türkiye‘de faaliyet gösteren bir ed-tech girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Girişimin ülkemizdeki faaliyetlerine geçtiğimiz yaz başladığını sizlerle paylaşmıştık.

2017 yılının sonlarında Yousef Alhusaini ve Bader AlRasheed tarafından kurulan ve Big Aims yani “Büyük Hedefler” anlamına gelen Baims, üniversite öğrencileri için çevrimiçi olarak uyarlanmış kayıtlı dersler sunmaktadır. Çevrimdışı ders deneyimini dijitalleştirmeyi amaçlayan dersler, öğrencilerin kendi kendilerine dersleri öğrenmelerini sağlamaktadır. Tüm dersler, Baims web sitesinden veya mobil uygulamasından erişilebilen video dersler, notlar, canlı oturumlar ve sınavlar şeklinde öğrencilere sunuluyor.

Girişim, geçmişleri veya mali durumları ne olursa olsun, MENA’daki üniversite ve lise öğrencilerine erişilebilir ve uygun fiyatlı eğitim sağlamayı misyon ediniyor. Platform, bugünün maliyetinin çok altında, en iyi eğitmenlerin eğitim vermesine ve öğrencilerin her zaman ve her yerde eğitim almasına olanak tanıyarak yüksek kaliteli eğitimi herkes için erişilebilir hale getiriyor.

Baims CEO’su Yousef Al-Husaini, “ODKA’daki öğrencilere erişilebilir ve uygun fiyatlı eğitim sağlama vizyonumuzu paylaşan yatırımcılarımızın desteğini almaktan heyecan duyuyoruz. Baims, Big Aims’in kısaltmasıdır. Önlerinde tüm hayatı ve imkanları olan ve gelecek için büyük hedefleri olan gençlerin, özellikle üniversite öğrencilerinin karakteristiği olduğu için seçildi.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı platformunun gelişimini hızlandırmak, pazarlama çabalarını artırmak ve yeni eğitim içeriği ve hizmetleri geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler