Kuveyt merkezli eğitim teknolojileri girişimi Baims, 2.2. milyon dolarlık yatırım sonrası Türkiye pazarına giriyor

Kuveyt merkezli eğitim teknolojileri girişimi Baims, Rasameel Investment House liderliğinide Nisan 2022’de gerçekleşen 2.2 milyon dolarlık Pre-Series A yatırım turunun ardından Türkiye’ye açılıyor. Türkiye, Baims’in faaliyet gösterdiği beşinci ve tahminlere göre en büyük pazarlardan biri olacak.

2017 yılının sonlarında Yousef Alhusaini ve Bader AlRasheed tarafından kurulan ve Big Aims yani “Büyük Hedefler” anlamına gelen Baims, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn ve Ürdün’deki üniversite öğrencileri için çevrimiçi olarak uyarlanmış kayıtlı dersler sunmaktadır. Çevrimdışı ders deneyimini dijitalleştirmeyi amaçlayan dersler, öğrencilerin kendi kendilerine dersleri öğrenmelerini sağlamaktadır. Tüm dersler, Baims web sitesinden veya mobil uygulamasından erişilebilen video dersler, notlar, canlı oturumlar ve sınavlar şeklinde öğrencilere sunulmaktadır.

Baims sadece bu yıl Türkiye’de 12’den fazla üniversiteyi kapsamayı planlıyor, Baims’in önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye’de hizmet vermeyi planladığı 8,5 milyondan fazla üniversite öğrencisi var. Baims şimdiden 100’den fazla eğitmeni bünyesine kattı ve 2 aydan kısa bir sürede Türkiye’de 4.000’den fazla ders içeriği oluşturdu.

Baims’in ağının bir parçası olan eğitmenler arasında ‘üst düzey’ profesörler, mühendisler ve öğretmenler bulunuyor. Girişim, her dersin müfredatına göre uyarlanmış içerik sağlayan eğitmenleri için gelir paylaşımı modeli kullanıyor. Baims, 2022 itibariyle, 24’ten fazla üniversiteyi kapsayan 3.500’den fazla kayıtlı ders ve 67.000’den fazla ders içeriği oluşturmuştur.

Teknoloji ve eğitimin birleşiminden gelen girişimcilik

Bulunduğu ülkelerde sahip olduğu genç ve dinamik ekibiyle Baims, gençleri eğitime bir adım daha yaklaştırmayı hedeflerken yeni neslin söylemlerini dikkate alıyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden genç neslin pandemi sürecinin etkisiyle de çevrimiçi eğitime olan ilgisi artarken, eğitimde dijitalleşmeye verdiği değer de artıyor. Tam da bu noktada eğitimde yeni oluşan ihtiyaçları karşılayan Baims, uygulama ve web sitesi içerisinde birçok özellik barındırıyor.

Baims Kurucu Ortağı ve CEO’su Yousef Alhusaini, “Türkiye’de yüksek öğretim pazarında yenilik yapmak ve pazara yeniden şekil vermek için çok fazla alan olduğuna inanıyoruz, teknolojimiz ve güçlü operasyonel altyapımızla milyonlarca öğrenciye ve binlerce eğitmene hizmet vermekten heyecan duyuyoruz. Yeni akademik yılda donanımlı eğitmenlerimiz tarafından günlük 1000’den fazla ders içeriği oluşturmayı planlıyoruz. Bununla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından daha fazla eğitmeni aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.” diyor.

Rafet Akay, Key Operations Associate, “Baims olarak Türkiye’de doğru ekip, doğru zaman ve doğru eğitmenleri bir araya getirmemiz sayesinde kısa sürede iyi bir başlangıç yaptığımıza inanıyoruz. Hedefimiz Türkiye’de en iyi eğitmenlerle çalışarak, kaliteli üniversite eğitimini ulaşılabilir kılmaktır. Türkiye’de büyümeye devam ederken ekibimizin üye sayısı artırmakta ve her gün yeni eğitmenlerimizle anlaşmaktayız.” diye ekliyor.

Güncel İçerikler