Tiktok, Series özelliğiyle beraber içerik üreticilerinin videolardan para kazanmasını sağlıyor

TikTok, bünyesindeki içerik üreticilerinin özel videolarla daha fazla para kazanmasını sağlayacak Series özelliğini hayata geçiriyor.

Video odaklı yeni nesil sosyal medya platformu TikTok, bünyesindeki içerik üreticilerinin özel videolarla daha fazla para kazanmasını sağlayacak Series özelliğini hayata geçiriyor. Şirket, içerik üreticilerinin “premium” video koleksiyonları için ücret almalarına olanak tanıyacak.

Series odaklı videolar, diğer TikTok videolarından birkaç yönden farklı oluyor. İlk olarak, videolar 20 dakikaya kadar uzayabiliyor, bu da platformdaki diğer çoğu video için on dakikalık sınırın iki katı oluyor. TikTok içeriklerinden farklı olarak, Series içeriği bir ödeme duvarının arkasında olacak. Yani klipler uygulamanın tavsiyelerinde görünmeyecek veya tipik TikTok videoları kadar kolay paylaşılamayacak.

Series odaklı içerik üreticileri, video koleksiyonlarına erişim için 0.99 dolar – 189.99 dolar arasında değişen tek seferlik ödeme seçenekleriyle ücretlendirme konusunda önemli ölçüde kararlar alınabiliyor. TikTok, içerik üreticilerinin “özel içeriklerinin değerini en iyi yansıtan” miktarı seçmekte özgür olduklarını belirtiyor.

Bu özellik, içerik üreticilerinin videolarından platformdaki mevcut para kazanma özelliklerinden önemli ölçüde daha fazla kazanmalarında önemli rol oynayacak. İlginç bir şekilde TikTok, şimdilik içerik oluşturucuların Series gelirlerinden bir pay almayı planlamadığını söylüyor. Bir şirket sözcüsü, “sınırlı bir süre için” içerik üreticilerinden uygulama mağazası ücretleri hariç “kazançlarının %100’ünü” alacağını söyledi. Alınan karar, TikTok’un yeni uzun biçimli tekliflerini, artan gelir potansiyeli nedeniyle içerik oluşturucuların genellikle daha uzun videolar için tercih ettiği YouTube ile daha rekabetçi hale getirmesine potansiyel olarak yardımcı olabilir.

TikTok’un son duyuruları, diğer şirketlerle artan rekabetin ortasında içerik üreticilerini yatıştırmak ve onlara platform aracılığıyla para kazanmaları için daha fazla yol sunmak istediğini gösteriyor.

Güncel İçerikler