Honda, iş alanları için geliştirilen otonom aracını tanıttı

Japon otomotiv devi Honda, iş alanlarında araçlarla robotları bir araya getirmek için Autonomous Work Vehicle (AWV) aracını duyurdu.

Japon otomotiv devi Honda, iş alanlarında araçlarla robotları bir araya getirmek için Autonomous Work Vehicle (AWV) aracını duyurdu. 3. nesil olan araç artık insan yardımı olmadan iki palet değerindeki malları şantiyelerde taşıyabiliyor.

Autonomous Work Vehicle, ATV modellerinin üstü kesilmiş gibi görünen bir tasarımla ve otonom yapısıyla karşımıza çıkıyor. 2. nesil versiyonla karşılaştırıldığında, yeni AWV daha büyük bir çalışma alanına (iki palet) ve daha yüksek kapasiteye sahip oluyor. 10 MPH’ye kadar daha yüksek otonom sürüş hızı, 10 saate ve 28 mile kadar dayanıklılık sunan daha büyük bir batarya ve daha kolay yükleme yapılabilmesi için alçak yükleme alanı, aracı daha özel kılıyor.

Direk üzerindeki bir dizi sensör sayesinde şantiyeler gibi zorlu arazilerde otonom olarak veya uzaktan kumandayla çalışabiliyor. Bu sensörler, tümü tablet tabanlı bir arayüz tarafından kontrol edilen bulut bağlantısı ile birlikte GPS, radar, LiDAR ve kamera teknolojilerini içeriyor. Şirket, “Önceki saha testleri, birden fazla Honda AWV’nin inşaat malzemelerini ve malzemeleri önceden belirlenmiş bir rota boyunca kesin noktalara taşıyabildiğini ve teslim edebildiğini de başarıyla doğruladı.” dedi.

Honda, AWV’nin inşaat ve diğer şirketlerin işçi sıkıntısı ve şantiye taşımacılığı gibi sorunları ele almasına olanak sağlayacağına inanıyor. Son modeli kapsamlı bir şekilde test ettikten sonra şirket, AWV 3. sürümü artık gerçek hayattaki saha denemeleri için hazır olduğunu ve 14 Mart 2023’ten itibaren Las Vegas’ta gerçekleşecek bir inşaat fuarında ortaklar aradığını söyledi.

Honda Motor sistemleri bölümünden Jason VanBuren, “CONEXPO’da, aracı şantiyelerinde sahada test etmekle ilgilenen potansiyel iş ortakları ve şirketlerle görüşmek istiyoruz. Honda AWV’nin inşaat ekiplerini desteklemek ve aynı zamanda şantiye verimliliğini ve güvenliğini artırmak için değerli bir çözüm olabileceğine inanıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler