Honda, 2024 yılında ABD’de hidrojen yakıt hücreli araçlar üretecek

Honda, gücünü hidrojen yakıttan alan araçları, 2024 yılında ABD'de üretmeyi planlıyor.

Japon otomobil devi Honda, karbon emisyonunu sıfıra indirecek çözümler kapsamında ABD’de hidrojen yakıt hücreli arabalar üretmeye hazırlanıyor. 2024 yılında üretime başlanması planlanan ilk modelin Honda CR-V olacağı açıklandı.

Yenilenemeyen enerji kaynaklarının yakın gelecekte tükeneceğini düşünürsek otomotiv devleri alternatif yakıtlara yönelmeye başladı. Karbon salınımının da önemli olduğu bugünlerde salınımı sıfıra indirecek çözümler geliştirmek için çoğu şirket ekstra mesai yapıyor.

Yakıt hücreli otomobil, elektrik motorunu çalıştırmak için bir yakıt hücresi kullanan veya bir akü veya ekstra cihazla birlikte kullanan elektrikli otomobil türü oluyor. Elektrikli sürüşleri desteklediği için gündelik hayatta elektrikli motor kullanılabilirken şehirler arası daha uzun yollarda ise gücünü hidrojenden alan motora geçiş yapılıyor. Bu sayede karbon salınımı olmadan sıfır emisyonlu sürüşler gerçekleştirilebiliyor.

Mevcut CR-V modeli, içten yanmalı bir motor ve hibrit motorla birlikte geliyor. Yeni model, Honda stratejisi kapsamında elektrikli araçlar ve yakıt hücreli araçların bir karışımı olarak 2040 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçları tamamen bırakmaya yönelik çalışmanın ilk adımı olacak.

Hidrojenli araçlar, normal araçlara oranla daha pahalı olduğu ve yakıt istasyonlarının yaygın olmaması nedeniyle ABD’de elektrikli araçlara oranla daha az tercih ediliyor. Honda, hidrojenle çalışan CR-V’ile ilgili fazla detay vermedi. Aracın detaylarının 2024’te düzenlenecek olan lansmana yakın bir zamanda açıklanacağını söyleniyor.

Honda dışında diğer birçok büyük otomotiv teknolojileri üzerinde çalışan şirketler de alternatif yakıtlar üzerinde çalışmalar yapıyor. Hem doğanın korunması hem de yenilenemez enerji kaynaklarına olan bağlılık azaltılarak yepyeni bir yapı oluşturulması amaçlanıyor.

Güncel İçerikler