Veriye dayalı müşteri ilişkileri yönetimi platformu Attio, 22.1 milyon euro yatırım aldı

Yeni nesil CRM platformu oluşturan Attio, düzenlenen Seri A turda 22.1 milyon euro yatırım aldı.

Yeni nesil CRM platformu oluşturan Attio, düzenlenen Seri A turda 22.1 milyon euro yatırım aldı. Redpoint Ventures liderliğindeki tura Balderton Capital ve Point Nine katıldı. Girişim, bugüne dek toplamda 29.4 milyon euro yatırım aldı.

CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), dünya çapında en yaygın kullanılan B2B teknolojilerinden biri oluyor. 20 yıl önce eski nesil olarak tasarlanan ekosistemler, endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Eski CRM’ler inanılmaz derecede güçlü veri modellerine sahip olabilse de, yavaş ve karmaşık yapıları nedeniyle kullanıcılar bunlardan tam olarak yararlanamıyor. İngiltere merkezli Attio, özelleştirilebilir, hızlı, sezgisel ve kullanımı kolay sağlam bir veri modeline sahip modern bir CRM sağlayarak sorunu çözüyor.

Girişimin 2021 yılında 7.7 milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık.

Attio’nun platformu, bir işletmenin sahip olduğu her ilişkinin küresel bir görünümünü oluşturmak için işletmelerin e-posta ve takvim sistemleriyle senkronize oluyor. Etkileşimlerin ve konuşmaların zaman çizelgesi, her bir ilişkinin gücüne ilişkin istihbarat ve yüzlerce ekstra veri noktasıyla zenginleştirilmiş eksiksiz ayrıntılı profiller içeriyor. 

Ayrıca platform, geliştirici dostu API’ler ve birinci taraf entegrasyonlar aracılığıyla diğer kaynaklardan gelen verilerin kolay entegrasyonuna da izin veriyor. Attio, üç ay boyunca genel betada ve bir yıldan biraz uzun bir süre özel betada kaldıktan sonra artık kullanılabiliyor.

Girişim, dünya çapında 100’den fazla ülkede 2.000’den fazla müşteriyle çalışıyor. Müşteriler arasında OpenAI, Causal, Pallet, Dopt, On Deck ve Coca-Cola yer alıyor. 

Yeni yatırım, mühendislik ve ürün geliştirmeyi hızlandırmak ve küresel olarak pazara açılma varlığını genişletmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler