Yapay zeka destekli hukuk teknolojileri geliştiren Henchman, 6.5 milyon euro yatırım aldı

Hukukçuların karmaşık sözleşmeler hazırlamasına ve müzakere etmesine yardımcı olmayı amaçlayan yapay zeka destekli teknolojiler geliştiren Henchman, düzenlenen Seri A turda 6.5 milyon euro yatırım aldı.

Hukukçuların karmaşık sözleşmeler hazırlamasına ve müzakere etmesine yardımcı olmayı amaçlayan yapay zeka destekli teknolojiler geliştiren Henchman, düzenlenen Seri A turda 6.5 milyon euro yatırım aldı. Adjacent VC ve Acton Capital tarafından yönetilen tura Conviction VC, melek yatırımcılar Louis Jonckheere, Pieterjan Bouten, Felix Van de Maele ve Bram Couvreur katıldı.

Haziran 2021’de Jorn Vanysacker, Gilles Mattelin ve Wouter Van Respaille tarafından kurulan girişim, şimdiye kadar yapılmış en hızlı sözleşme taslağı hazırlama deneyimini oluşturmak için geliştirildi. Henchman, önceki şirketi Intuo’nun 2019’da Unit4 tarafından satın alınmasının ardından kazanç döneminde hayat buldu.

Henchman’ı geliştirirken ve piyasaya sürerken karşılaşılan zorlukları tartışan Vanysacker, “Henchman müşterilerini ‘ücretlendirmek’ istemeden önce, ilk günden itibaren ürün ve teknolojiyi somutlaştırmak için belirlediğimiz çok net spesifikasyonlara sahiptik. Örneğin, Henchman gibi spesifikasyonların Tak ve Çalıştır, sahte korumalı, sistem ve dilden bağımsız olması gerekiyor. Bu süreç yaklaşık 18 ayımızı aldı.” dedi. 

Pazar araştırmalarından elde edilen bilgilere atıfta bulunan Vanysacker, katılımcıların çok fazla gereksiz iş yapıldığını ve “bir maddede veya tanımda ‘yanlış’ ifadeyi seçme konusunda genel bir korku olduğunu” belirttiklerini söylüyor. Henchman’ın devreye girdiği ve sorunu ele aldığı yer burasıdır. 

Belçika merkezli girişim, sözleşmeleri ve maddeleri otomatik olarak tanıyıp kategorilere ayırarak müşterilerin bu maddeleri aramasını kolaylaştırıyor. Platformun teknolojisi dilden ve sistemden bağımsız olarak çalışıyor. Yani herhangi bir doküman yönetim sistemine bağlanıp tüm maddeleri ve tanımları saatler içinde işliyor.

Vanysacker’a göre, Henchman’ın çözümü %90 civarında doğru işlem yapıyor. Kurulduğu zamandan bugüne dek girişim, 15 farklı ülkede 100’den fazla yeni müşteriyle gelirinde %750’lik bir büyüme yaşadı.

Yeni yatırım, girişimin hali hazırdaki sistemi daha geliştirmesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler