Öğrencilerin geçici iş bulmalarına yardımcı olan Zenjob, 50 milyon dolar yatırım aldı

Öğrencileri ve geçici çalışan arayan işverenleri buluşturan Berlin merkezli Zenjob, Aragon liderliğindeki finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Ek iş arayan öğrencileri gündelik işlerle eşleştiren Berlin merkezli girişim Zenjob, D Serisi finansman turunu başarıyla tamamlayarak 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugünkü yatırım haberi, şirketin C Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar finansman sağlamasından iki sene sonra geldi.

Aragon tarafından D Serisi finansman, Acton Capital, Atlantic Labs, Forestay ve Axa Venture Partners katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2015 yılında kurulan Zenjob, perakende, konaklama ve lojistik gibi sektörlerde ek iş arayan öğrencileri ve geçici iş gücüne ihtiyaç duyan işverenleri buluşturan bir platform olarak hizmet verir. İşverenler, Zenjob ile bir sözleşme imzalar ve daha sonra hem kısa hem de uzun vadeli işler dâhil olmak üzere gerektiğinde geçici personel ihtiyaçları için iletişim kurabilirler. Girişim, vardiyadan sonra 72 saat içinde çalışanların maaşlarının yarısının ödeneceğine dair bir garanti verir. Böylece, işveren ve çalışan arasındaki iletişim kolaylıkla sağlanmış olur.

Şu anda iki aktif Avrupa pazarında hizmet veren Zenjob, 10.000’den fazla konumda 2.500’den fazla şirketin geçici hizmet almak için platformuna kaydolduğunu söylüyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, her ay 40.000’den fazla çalışan, ek iş yapmak için Zenjob platformunu kullanıyor. Yedi senedir faaliyet gösteren şirket, bugüne kadar Almanya ve Hollanda’da olmak üzere 1 milyondan fazla iş eşleştirmesi gerçekleştirdi. Teslimat, perakende, lojistik, e-ticaret, konaklama ve hizmet sektörlerindeki büyük şirketlerden bazıları ile çalıştığını söyleyen şirket, herhangi bir müşteri adını paylaşmayı reddetti.

50 milyon dolarlık son finansman, bu yaz Birleşik Krallık’tan başlamak üzere Zenjob’ın Avrupa içinde genişleme planlarına yardımcı olacak. Zenjob ayrıca, “beyaz yaka” alanından iş kategorilerine de platformunda yer vermeyi planlıyor.

Güncel İçerikler