Tıbbi hizmetlere erişimi kolaylaştıran MedKitDoc, 7 milyon euro yatırım aldı

Eğitimli uzmanlardan oluşan bir ekiple tıbbi hizmetlere erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen Berlin merkezli MedKitDoc, 7 milyon euro yatırım aldı.

Yaşlı ve kronik hastalığı olan kişilere tıbbi hizmetlere erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen MedKitDoc, 7 milyon euro yatırım aldı. Vorwerk Ventures, Acton Capital ve mevcut yatırımcı Picus Capital‘e ek olarak, FlixBus kurucuları Daniel Krauss ve Jochen Engert de hızla büyüyen dijital sağlık girişimine yatırım yapan isimler arasında yer alıyor.

2020’de Berlin’de kurulan sağlık girişimi, eğitimli uzmanlardan oluşan bir ekiple birlikte hizmet veriyor. Girişim, daha kolay, daha akıllı ve daha erişilebilir yeni nesil teletıp hizmeti sunuyor. Eğitimli uzmanlardan oluşan MedKitDoc uygulamasını onların “MedKit”iyle birleştirerek uzaktan ve güvenilir danışma yöntemi geliştiriyor.

Almanya’nın yaşlanan nüfusundan ötürü ve sağlık sistemi üzerindeki baskı ve yoğunluktan ötürü bu tür platformlara olan ihtiyaç artıyor. Yalnızca yaşlı nüfus değil, son iki yıldır Covid-19 pandemisi de ülkelerin sağlık sistemleri üzerinde olağanüstü bir baskı oluşturmuş durumda. Dolayısıyla verimli ve erişilebilir bir sağlık hizmeti almak yaşlı ve kronik hastalığa sahip olan vatandaşlar için gittikçe zorlaşıyor. Sağlık sistemindeki bu tür baskılar ve erişimdeki sıkıntılar dijital sağlık girişimlerine ve platformlara olan ihtiyacı artırıyor.

Yerel doktorlar ve aile doktorları, daha fazla hastayı muayene etmek ve tedavi süreçlerini başlatmak için platformu kullanabilirler. Kan basıncı monitörü veya stetoskop gibi Bluetooth özellikli tıbbi teşhis cihazları kullanılarak MedKitDoc uygulaması aracılığıyla doktorlara gerçek zamanlı olarak veriler gönderilebilir. Böylece, hasta ve doktor arasında çok hızlı ve güvenli bir etkileşim oluşturulabilir.

Nisan 2021’de 1,7 milyon euro değerindeki tohum finansmanını kapatan girişim, son finansmanı hizmetini geliştirmek ve ekibini büyütmek amacıyla kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler