İklim teknolojileri odaklı BlocPower, 150 milyon dolar yatırım aldı

ABD'deki binaları yeşillendirmeye odaklanan iklim teknolojisi girişimi BlocPower, 150 milyon dolar yatırım aldı.

ABD’deki binaları yeşillendirmeye odaklanan iklim teknolojisi girişimi BlocPower, 150 milyon dolar yatırım aldı. Goldman Sachs liderliğinde düzenlenen tura Microsoft Climate Innovation Fund, Credit Suisse, Builders Vision, New York State Ventures, Unreasonable Collective, Kimbal ve Christiana Musk, Gaingels, Van Jones, Kapor Capital, My Climate Journey, Tale Venture Partners ve NBA süper yıldızı ve girişimci Russell Westbrook katıldı. 

2014 yılında kurulan girişim, ABD şehirlerini yeşillendiren iklim teknolojisi odaklı bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Kurulduğu günden bu yana 5.000’den fazla konut, ticari bina ve ibadethanede enerji projesini tamamladı. BlocPower, temiz enerji projelerinin analizi, kiralaması, proje yönetimi ve izlenmesi için tescilli yazılımını kullanıyor.

Girişim, ülke genelinde düşük ve orta gelirli mahallelerdeki binaları fosil yakıtlardan ısıtma için daha düşük karbonlu elektrik kullanmaya dönüştürmek istiyor. Ayrıca bu dönüşüm sürecini kiracılar, bina sahipleri ve proje finansörleri için tasarruf sağlayan ve para kazandıran bir girişim haline getirmek istiyor.

BlocPower CEO’su Donnel Baird, “2014’ten beri BlocPower, Amerika’nın kentsel çekirdeğini karbondan arındırmaya, yeşil ekonominin iş gücünü geliştirmeye ve yetersiz hizmet alan ve savunmasız topluluklara iklim adaleti getirmeye odaklanıyor. Şehir sakinlerinin yaşam kalitesini artırırken iklim kriziyle savaşıyoruz. Goldman Sachs’tan sağlanan finansman, Amerika genelinde bina karbonsuzlaştırmayı hızlandırmamızı sağlayacak. Birisi değişiklik yapmak veya yeni bir şey yapmak istediğinde, hiçbir şeyin en iyi planlanmış planlara göre sonuçlanacağı garanti edilemez. Yumurtaları kırmadan omlet yapamazsınız. Toz olmadan bir evi yenileyemezsiniz.” dedi. 

Yeni yatırım, BlocPower’ın tescilli SaaS analitik platformunu geliştirmesini sağlayacak.

Güncel İçerikler