BTK, Ekşi Sözlük için erişim engelini kaldırdı (Güncelleme)

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ekşi Sözlük için erişim engeli için çıkardığı erişim engelini kaldırdı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ekşi Sözlük için erişim engeli için çıkardığı erişim engelini kaldırdı. Ülkemizdeki birçok konu hakkında üyelerin kendi fikirlerini paylaştığı platform, tekrardan kullanıcıların yorumlarıyla buluştu.

21 Şubat akşamında erişim yasağı konulmasının ardından oldukça ses getiren kararın detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Sözlük yazarları ve birçok kişi tarafından olumsuz karşılanan karar, Twitter’da da yankı uyandırdı.

Konuyla alakalı Ekşi Sözlük, “Yaptığımız itiraz Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nce kabul edildi ve erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. Kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçiyoruz. hukuka inanmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

BTK web sitesinde,  eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellendiği belirtilen internet sitesinin 9 gün aradan sonra açıldığı belirtiliyor. Bazı kullanıcılar direkt olarak platforma giriş yapabilirken bazı sözlük yazarları VPN üzerinden web sitesine giriş yapıyor.

Güncelleme

Ekşi Sözlük için alınan karar sonrasında erişime açılacağı belirtilse de Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bozuldu. Bu kararla beraber Ekşi Sözlük için erişim engeli kesin olarak getirildi.

Güncel İçerikler