Yeni düzenlemelere göre düşük internet hızı alan kişiler, cayma bedeli ödemeden aboneliklerini sonlandırabilecek

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemeler ile düşük internet hızı alan aboneler, cayma bedeli ödemeden paketinden ayrılabilecek.

Günümüzde bir çok internet sağlayıcısı, Türk halkına hizmet veriyor. Bu hizmetlerinde her zaman hızlı ve stabil bir altyapı sunduklarını belirten şirketlerin bir çoğu ne yazık ki abonelerine vadettiği hızları sunamıyor. Kullanıcılar ise bu durumda şirketleri arıyor ve sorunlarını anlatarak çözüm bulmaya çalışıyor. Bu tür bir problemde ise aboneler her ne kadar aboneliği iptal etmek isteseler de cayma bedeli gibi cezalar karşılarına çıkıyor.

18 Ocak itibari ile Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenleme sayesinde bu durum değişiyor. Yayımlanan düzenlemeye göre abonelere söylenen internet hızı, hizmet sağlayıcı tarafından sunulmadığı taktirde kullanıcılar, herhangi bir ceza veya cayma bedeli ödemeden aboneliği sonlandırabilecek.

Taahhüt ile yapılan işlemlerde de geçerli olacak bu durum, internet sağlayıcılarının kullanıcılara doğru bilgi vererek pazarlamalarını one göre yapmalarını sağlayacak. Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından Twitter üzerinden yapılan duyuruda da kullanıcıların eimza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı bilgileri ile e-Devlet üzerinden işlemleri başlatabileceği bilgisi yer alıyor.

Abonelikten ayrılma konusunda dijital olarak görüşme yaparak kimlik doğrulaması gerçekleştirilebileceğini hatırlatmak gerek. Yeni düzenlemede pek çok yeniliğinde yer aldığını belirtmek gerekiyor. Bu yeniliklerden bir diğeri de bir kampanyanın diğerini kapsamış olması. Bu durumlar için ayrı ayrı onay alınacağını belirten Sayan, kampanya kapsamında tek bir pakette birleştirme yapılamayacağını söylüyor. Bu kapsamda kullanıcıların kafaları daha az karışmış olacak.

Güncel İçerikler