130’dan fazla gencin intiharına sebep olan Blue Whale oyunu hakkında BTK’dan uyarı

Son zamanlarda 130’dan fazla gencin ölümüne sebep olan Blue Whale oyunu hakkında BTK tarafından uyarıda bulunuldu. Blue Whale, 2013 yılında Rusya’da ortaya çıkmış bir oyundur.

Oyunu herhangi bir yerden satın alamıyorsunuz. Bazı siteler üzerinden özel davet ile bu oyuna erişilebiliyor. Oyuna ilk kayıt olduğunuzda sistem sizden basit bilgiler istiyor ve sonrasında sizin tüm detaylı bilgilerinize ulaşıyor. Daha sonrasında bu kişisel bilgileriniz üzerinden, oyunun arkasındaki kimliği belirsiz kişiler sizi tehdit etmeye başlıyor ve size bazı görevler veriyor.

50 tane görevi olduğu söylenen bu oyunda “Bir jilet aracılığı ile elinize, f57 çizin ve fotoğrafını gönderin. Sabah 4:20’de uyanın, size gönderilen pgibopatça görünen ve korkunç videoları izleyin. Kolunuzu derin olmayacak şekilde 3 kez damarlarınızla birlikte kesin ve fotoğrafını gönderin” gibi birbirinden korkunç görevler var.

Tam bu noktada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünya genelinde gençleri intihara sürükleyen “Blue Whale” yani Mavi balina oyunu hakkında bakanlık tarafından alınan çeşitli önlemleri açıklayarak bu oyunla ilgili aileleri de dikkatli olması konusunda uyardı.

Bakanlık olarak zararlı içerik bulunduran yayınları kaldırmak gibi çalışmaların devam ettiğini belirten Arslan “Bu oyun kullanıcılar arasında özel linklerle oynanan bir oyun. Oyunu oyun yöneticisi adı verilen korsanlar yönetiyor. Bu en tehlikeli kısım. Diğer zararlı içerikleri engellediğimiz gibi bunu engelleme şansımız yok. Bunun da cezai müeddiyeleri var. Kullanıcılar bu tip yanlış eylemlerle, bildirimlerle karşılaştıklarında bize bildirsinler. BTK ve İçişleri Bakanlığımız buna karşı alınacak tedbirlere çalışıyorlar. Başlangıçta masum görünen ve günün sonunda gençlerimize zarar veren oyunları kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Zararlı içerikli yayınları BTK olarak durdurabiliyoruz ama böyle özel linklerle çalışan oyunlara birşey yapamıyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. BTK ve emniyet uzmanları çalışma yapıyor.” dedi.

Bizim de size uyarımız, çocuğunuzu İnternet’le başbaşa bırakmayın.

Güncel İçerikler