Dikey tarıma odaklanan Futura Gaïa, 11 milyon euro yatırım aldı

Sürdürülebilir bir gelecek için dikey tarımın gücünden yararlanmak isteyen Futura Gaïa, 11 milyon euro yatırım aldı.

Sürdürülebilir bir gelecek için dikey tarımın gücünden yararlanmak isteyen Futura Gaïa, 11 milyon euro yatırım aldı. Tura, UI Investissement, Sofilaro, Région Sud Investissement, Caap Création, Occipac, Elpis, Alain François Raymond, Banque des Territoires, Abeille Impact Investing France, Colam Impact, InvESS’t PACA ve Sowefund katıldı.

Dikey tarım, artan nüfusumuzun besin ihtiyacını karşılayacak alternatif bir yol olarak görülüyor. Adından da anlaşılacağı gibi, yerden tasarruf sağlayan, iç mekanlarda yapılabilen ve daha verimli ve daha sürdürülebilir bir tarımsal süreç sağlayan dikey olarak büyüyen ürünlerden oluşuyor. İçeride konumlandırılması, çevresel koşulların daha iyi kontrol edilebilmesi ve ithalat ihtiyacının azalması nedeniyle ürünlerin yerel olarak yetiştirilebileceği anlamına geliyor. Futura Gaïa da bu konuya oldukça önem veriyor. 

2019 yılında kurulan girişim, toprağa dayalı otomasyon sunan ve açık tarla ve sera tarımını tamamlayıcı nitelikte, kullanıma hazır dikey çiftlikler tasarlıyor ve pazarlıyor. Fransa merkezli Futura Gaïa, iç mekan bitki üretimi için toprak bazlı bir çözüm olan döner jeoponik sunarak bu gelişmekte olan pazarda öne çıkıyor. İklim değişikliğinin ve su kıtlığının hızlanan etkileriyle yüzleşmek için Futura Gaïa, yerel aktörleri dahil ederken gıda egemenliği görünümünü iyileştirmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Futura Gaïa kurucu ortağı ve CEO’su Pascal Thomas, “İnovasyonumuzu, tarım dünyasındaki gerekli değişiklikleri tamamlayıcı bir çözüm olarak görüyoruz. Çözümümüz, taze, yerel ve sağlıklı bitki ürünlerinin tedarik edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda hem ilaç hem de kozmetik pazarları için yüksek çevre kalitesine sahip bitki üretiminin ayrıcalıklı bir kaynağı olacaktır. Eski yatırımcılarımızın desteği ve sadakati, yeni sermaye sağlayıcılarımızla birleştiğinde, yaklaşımımızın uygunluğunu kanıtlıyor.” dedi. 

Yeni yatırımla beraber girişim, endüstriyel ölçekte ilk dikey çiftliğin kurulumunu sağlamasının yanı sıra tarımsal ve teknolojik ArGe kapasitelerini artıracak.

Güncel İçerikler