TikTok, içerik üreticilerini desteklemek için Creativity Program’ı başlattı

TikTok, platformundaki içerik üreticilerini desteklemek için Creativity Program'ı hayata geçirdiğini açıkladı.

TikTok, platformundaki içerik üreticilerini desteklemek için Creativity Program‘ı hayata geçirdiğini açıkladı. Henüz beta sürümünde ve sadece ABD’de kullanıma sunulan program, içerik üreticileri için alternatif bir gelir kaynağı olacak.

İçerik üreticilerinin yaratıcılıklarını geliştirmelerine, daha yüksek gelir potansiyeli oluşturmalarına ve daha heyecan verici, gerçek dünya fırsatlarının kilidini açmalarına yardımcı olmak için tasarlanan Creativity Program Beta, her seviyeden içerik üreticinin ödüllendirilmesini destekleyen para kazanma yolu oluyor. 

TikTok, belirli somut ölçütleri karşılamanın yanı sıra, kullanıcıların Creativity Program aracılığıyla para kazanabilmeleri için “yüksek kaliteli, bir dakikadan uzun orijinal içerik” yayınlamaları gerektiğini söylüyor. İçerik üreticilerinin güncellenmiş bir kontrol panelinde video uygunluğunu takip edebilecekleri ve video performans verilerinin yanı sıra tahmini gelirlerini görebilecekleri de eklendi.

Programın önümüzdeki aylarda ABD’deki tüm uygun içerik üreticileri açılmadan önce başlangıçta yalnızca davetle alınacağı açıklandı. Katılımcıların en az 18 yaşında olması gerekiyor. Bununla beraber minimum takipçi ve video görüntüleme sayılarının karşılanması ve sürekli aktif olarak paylaşım yapıp iyi durumda olan bir hesaba sahip olmak da gerekiyor.

Birçok içerik üretici, milyonlarca kez görüntülenen videolar için yalnızca birkaç dolarlık ödeme aldıklarını iddia ederek TikTok’u eleştirdi. Kısa bir süre sonra şirket, önümüzdeki üç yıl içinde yüzbinlerce içerik oluşturucuyu 2 milyar doların üzerinde finansmanla destekleyeceğini söyledi. Platform, Creativity Program aracılığıyla ne kadar ödeme yapmayı planladığını belirtmedi.

TikTok, son birkaç aydır Fransa ve Brezilya’da test ettikten sonra ABD’de Creativity Program’ı uygulamaya başlıyor. Raporlara göre şirketin başka para kazanma planları da bulunuyor. 

Güncel İçerikler