Twitter, çift faktörlü kimlik doğrulamayı yalnızca Blue abonelerine sunacak

Twitter, kullanıcı güvenliğini sağlayan çift faktörlü kimlik doğrulama işlemini artık sadece Blue abonelerine sunacak.

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter, kullanıcı güvenliğini sağlayan çift faktörlü kimlik doğrulama işlemini artık sadece Blue abonelerine sunacak. Bu kararla beraber Blue abonelerinin giderek artması planlanıyor.

SMS tabanlı olan çift faktörlü kimlik doğrulama işlemi, SIM kartı başkalarına geçtiğinde tehlikeli bir hal alıyor. Twitter da bu değişikliğin resmi nedeni olarak güvenliği daha da artırmak istediğini belirtiyor. Her ne kadar güvenlik söz konusu olsa da çift faktörlü korumada SMS gönderiliyor. SMS ücretlerinin de fazla olması Elon Musk’ın dikkatini çekti.

Nakit konusunda sorun yaşayan şirket, güvenlik önlemlerini Twitter Blue kullanıcıları için daha da artıracağını açıkladı. Bu sayede güvenlik önlemleri için kullanıcıların Twitter Blue almaları için önemli bir neden sunuyor.

Bir Twitter hesabı güvenlik raporuna göre, 2021 itibarıyla Twitter kullanıcılarının yalnızca %2.6’sında çift faktörlü kimlik doğrulama yöntemi etkinleştirildi ve bunların %74.4’ü SMS kimlik doğrulaması kullandı.

Twitter, abone olmayanların güvenlik önlemlerine sahip olması ve çift faktörlü kimlik doğrulama kullanarak oturum açmaları için 30 günü olacağını söyledi. Twitter Blue aboneliğinin fiyatı 8 dolar olarak açıklandı. Ülkemizde de çok yakında aktif edilecek olan Twitter Blue’nun özel bir fiyatlandırmaya sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler