Depremzedeler için düzenlenen Türkiye Tek Yürek kampanyasında 115 milyar TL toplandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve toplamda 11 ili etkileyen yıkıcı depremle beraber bölgede yaşayan insanlar için Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Ortak yayın kapsamında, yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla 115 milyar TL toplandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 11 ili etkileyen yıkıcı depremle beraber bölgede yaşayan insanlar için Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Ortak yayın kapsamında, yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla 115 milyar TL toplandı.

Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ’ı etkileyen deprem sonrasında vatandaşlarımız yaşadıkları yerden ayrılmak zorunda kaldı. Birçoğu ağı hasarlı olan binalara giriş çıkış yasakken bu sürecin nasıl ilerleyeceği oldukça merak ediliyoru. Binaların yenilenmesi ve yeni yaşam alanlarının inşa edilmesi gerçekten uzun sürecek. Bununla beraber inşa sürecinde yerel halkın yaşamını nerede ve nasıl sürdürebileceği de merak ediliyordu. Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla hem depremzedelerin günlük ihtiyacı hem de barınma sorununun çözülmesi bekleniyor.

Gerek ülkemizde gerekse global çapta yayın yapa birçok kanalda ortak olarak düzenlenen kampanyaya Türkiye’nin önde gelen birçok ünlü kişisi destek olmak için katıldı. Yaklaşık olarak 7 saat süren yayında ekipler sürekli değişiyor ve her kitleye ulaşmanın daha kolay olması sağlanıyordu.

Türkiye’nin önde gelen iş insanları, devlet kurum ve kuruluşları, özel şirketler ve ünlülerin yaptığı tüm bağışlar AFAD ve Kızılay’a toplanıyor. Bu sayede direkt olarak yardıma ihtiyacı olan kişilere harcama yapılması amaçlanıyor.

Saatler gece yarısı 03.00’a doğru geldiğinde 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplandığı ve 9 milyon 10 bin adet de SMS sayısına ulaşıldığı açıklandı. Yapılan yardımlarla beraber bölge halkının ihtiyaçlarının en hızlı şekilde giderilmesi ve depremzedelerin daha rahat bir hayat yaşaması bekleniyor.

Güncel İçerikler