Google, Android Deprem Uyarı Sistemi için AFAD ile yeni bir iş birliği kurdu

Google, AFAD ile iş birliği kurarak Android Deprem Uyarı Sistemi bildirimlerine AFAD'ın web sitesi bağlantısının ekleneceği duyuruldu.

Popüler işletim sistemi Android’in kurucusu Google, kullanıcıları için hizmet kalitesini arttırmaya devam ediyor. Android işletim sisteminde yer alan Deprem Uyarı Sistemi, Dünya geneli sismik ölçümler ile deprem ihtimaline karşı uyarmak için bulunuyor. Bu faaliyetlerini Türkiye’de daha da arttırmak isteyen Google, bildirimlerine AFAD web sitesi bağlantısını da ekleyeceğini duyurdu.

Basın toplantısında konuyu duyuran Google, konu hakkında yeni kaynaklar elde etmek için AFAD ile yeni iş birliğini duyurdu. Google Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Sırma Süren moderatörlüğünde ve Google Ürün Yöneticisi Boone Spooner’ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte, Android Deprem Uyarı Sistemine AFAD bağlantısınında ekleneceği belirtildi.

Android Deprem Uyarı Sistemi

2021 yılı itibariyle Türkiye’de kullanılabilir olan Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem esnasında yardımcı olabilecek tüm kaynakları sunuyor. Bu sistemi daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirten Sırma Süren, ürünün doğru kurumlarla bir araya getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu sene içerisinde Android Deprem Uyarı Sistemi bildirimlerine AFAD bağlantısının eklenmesi beklendiğini söyleyen Süren, kriz anında vatandaşların yanında olmak istediklerini belirtiyor.

Telefonların depremdeki sarsıntıyı ölçümlediğini belirten Boone Spooner, deprem merkezini belirlemekte telefonların önemli bir rolü olduğunu söylüyor. Depremin ne kadarlık bir bölümde etkilendiğini bu şekilde anladıklarını açıklıyor. 4.5 altındaki depremler için “Farkına Var” uyarısı ile kullanıcının dikkatini çekmek istenirken 4.5 üzeri depremlerde ise “Eyleme Geç” uyarını gönderiliyor.

Nasıl Kullanılır

Android Deprem Uyarı Sistemi, tüm Android cihazlarda yer alıyor. Bu özelliği kullanmak ve aktif etmek isteyen kişiler Ayarlar üzerinden Konum bölümüne gitmesi ve “Acil Durum Konum Hizmeti”ni açması gerekiyor. Google’ın AFAD bağlantısını eklemesi ile kullanıcıların deprem anlatında kullanıcıların yerel bilgilere erişmesi kolaylaşacak.

Güncel İçerikler