Twitter Blue, 4000 karakter girilebilen tweet’leri tanıttı

Twitter, ücretli abonelik modeli Twitter Blue'yu kullananan kişilerin daha uzun tweet'ler atabileceğini duyurdu.

Twitter, ücretli abonelik modeli Twitter Blue‘yu kullananan kişilerin daha uzun tweet’ler atabileceğini duyurdu. Böylece Blue aboneleri 280 karakterle sınırlı olmak yerine 4.000 karaktere kadar tweet atabiliyor. Aynı sınır alıntı tweet’leri ve yanıtları için de geçerli oluyor.

Twitter, insanların uzun tweet’lerle birlikte resim veya video gibi medya yayınlayabileceğini söyledi. Uzun tweet’leri sadece Twitter Blue aboneleri atabilirken, tüm kullanıcılar okuyabilecek. Zaman çizelgesinde sadece ilk 280 karakteri göreceksiniz ve daha fazlasını okumak istiyorsanız aşağıdaki tweet’te gösterildiği gibi “Daha fazla göster” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Formatın tanıtılması, abonelik satın alan kişilerin başlıklar yerine daha uzun tweetler göndermesinin daha ayrıcalıklı hissetmesi anlamına geliyor. Blue aboneliği olmayan kişiler ise bu özellikten mahrum kalacak. Ayrıca Twitter Blue destek sayfasında aboneler için reklamların çok yakında yarıya indirileceği de açıklandı. Elon Musk, reklamsız bir abonelik modeli üzerinde çalıştıklarını da duyurmuştu.

Daha önce Twitter Blue, 60 dakikalık video yayınlama özelliğini tanıttı. Musk kesinlikle blog yazarlarının ve video içerik üreticilerinin içeriklerini platformda yayınlamasını istiyor. Tabi bunun için de Blue aboneleri olmaları gerekiyor. 

Twitter Blue ayrıca Hindistan, Brezilya ve Endonezya’yı da kapsayacak şekilde genişledi. Şu an toplamda 15 pazarda bulunuyor. Hindistan’da Twitter Blue, YouTube Premium, Spotify veya Apple Music gibi diğer aboneliklerin fiyatından çok daha yüksek olarak aylık ₹650 (7,87 dolar) tutarıyla satışa sunuluyor.

Güncel İçerikler