Elektrikli araçlar için şarj çözümü geliştiren VOOL, 1.7 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçların şarj sorunu için özel şarj çözümleri geliştiren VOOL, tohum yatırım turunda 1.7 milyon euro yatırım aldı.

Elektrikli araçlar için özel şarj çözümleri geliştiren VOOL, tohum yatırım turunda 1.7 milyon euro yatırım aldı. Specialist VC tarafından yönetilen tura Estonya eski Cumhurbaşkanı Kersti KaljulaidElar Nellis, Taavi Kotka, Justin Jenk, Toomas Kõuhkna‘nın yanı sıra Opus 11 VC ve Startup Wise Guys katıldı.

Avrupa’da elektrikli araç sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. Elektrikli araçlar (EV) kesinlikle daha sürdürülebilir bir seçenek sunsa da bunların benimsenmesini sağlayacak altyapı hızına ayak uydurmak oldukça zor oluyor. Avrupa’nın 2030 yılına kadar en az 29 milyon özel şarj noktasına ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. Bu sayı, şu an hali hazırda kurulu olan istasyonların yaklaşık olarak 77 katına denk geliyor. Talebi karşılamak için yeni güç şebekeleri inşa etmek tam olarak çevre dostu bir seçim olmuyor. Bu nedenle şebekelere erişim ile elektrikli araçların benimsenmesi arasındaki boşluk genişliyor. Estonyalı startup VOOL, bunun için köprü kurmak istiyor.

2018’de Juhan Härm (CEO), Sander Vahtras (CPO) ve Hindrik Kilter (CTO) tarafından kurulan VOOL’un akıllı şebeke çözümü, mevcut şebekeyi üç kat daha verimli kullandığını iddia ediyor. Aşırı yüklenmeye neden olmaz ve hem ticari hem de özel müşteriler için güvenilir ve uygun maliyetli şarj sağlama yeteneği sunuyor. 

VOOL CEO’su Juhan Härm, “Çözümümüz mevcut şebekeyi üç kat daha verimli kullanıyor. Şu anda, bulaşık makineniz, şarj cihazınız ve su ısıtıcınız, tüm Avrupa üç fazlı elektriğe bağlı olmasına rağmen, şebekenin tam kapasitesinin yalnızca bir kısmına erişebiliyor. Üç fazı da kullanıyoruz ve gerektiğinde otomatik olarak bunlar arasında geçiş yapıyoruz. Bu şekilde, güvenilir ve sürdürülebilir otomatik şarj sunabiliyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, şarj cihazlarının üretimini hızlandırmayı ve erişimini yeni Avrupa pazarlarına genişletmeyi planlıyor. VOOL, 2023’ün sonuna kadar 20.000 şarj istasyonu kurmayı planlıyor.

Güncel İçerikler