Instagram’ın kurucularından yapay zeka destekli haber uygulaması: Artifact

Instagram'ın kurucu ortakları Kevin Systrom be Mike Krieger, yeni nesil sosyal uygulamalara yönelik fikirleri keşfetmek için Artifact adında yeni bir girişimi hayata geçirdi.

Instagram’ın kurucu ortakları, yeni nesil sosyal uygulamalara yönelik fikirleri keşfetmek için Artifact adında yeni bir girişimi hayata geçirdi. Makaleler, gerçeklik ve  ve yapay zeka odağında ortaya çıkan haber uygulaması, kişiye özel bir akış oluşturuyor. 

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilen platform, Google’ın 2013’te kapattığı RSS haber okuma uygulaması olan Google Reader’da modern hali gibi görünüyor.  Artifact, son kullanıcının deneyimini kişiselleştirmek için makine öğrenimini kullanan ve aynı zamanda kullanıcıların arkadaşlarıyla karşılaştıkları makaleleri tartışmasına olanak tanıyan sosyal öğeler ekleyen bir haber okuyucusu olarak tanımlanıyor.

Platform üzerinden daha fazla uygulama üzerinden ne kadar çok makale okundukça daha fazla kişiselleştirilmiş haber önerileri kullanıcıların karşısına çıkıyor. Artifact’in oluşturduğu öneri sistemi, tıklamalar ve yorumlar yerine belli başlı konularla ne kadar vakit geçirildiğine önem veriyor. Artifact’in hem sol hem de sağ eğilimli kaynaklardan gelen haberlere yer vereceği ancak şirketin “yalanları teşvik eden” gönderilere izin vermeyeceği de önemle belirtildi.

Uygulama, ilerleyen süreçte aynı zamanda bir sosyal bileşene sahip olacak. Systrom ve Krieger, takip edilen kullanıcıların makalelerini ve bu içerikle ilgili yorumlarını vurgulayacak bir yayın sunmayı planlıyor. Bu özelliklerin yanı sıra doğrudan mesaj gelen kutusu aracılığıyla gönderilerin özel olarak tartışılabilmesi de sağlanacak.

Kurucu ortaklar, platformun yeni nesil sosyal uygulamaların nasıl görünebileceğini hayal etmeye yönelik ilk girişimi temsil ettiklerini belirtiyor. Henüz herkes tarafından kullanılamasa da Artifact için bir bekleme listesi bulunuyor. Bekleme listesinden onay alan kişiler hem uygulamayı test edip hem de yeniliklerden yaralanabiliyor.

Güncel İçerikler