Instagram kurucuları tarafından geliştirilen haber uygulaması Artifact kullanıma sunuldu

Instagram’ın kurucu ortakları, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş haber uygulaması Artifact için gereken testlerin yapılmasının ardından kulanıma sundu.

Instagram’ın kurucu ortakları, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş haber uygulaması Artifact için gereken testlerin yapılmasının ardından kulanıma sundu. İlk zamanlarda belli bir kitlenin kayıt olarak ulaştığı platforma artık herkes kolayca ulaşabiliyor.

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilen platform, Google’ın 2013’te kapattığı RSS haber okuma uygulaması olan Google Reader’da modern hali gibi görünüyor.  Artifact, son kullanıcının deneyimini kişiselleştirmek için makine öğrenimini kullanan ve aynı zamanda kullanıcıların arkadaşlarıyla karşılaştıkları makaleleri tartışmasına olanak tanıyan sosyal öğeler ekleyen bir haber okuyucusu olarak tanımlanıyor.

Platform üzerinden daha fazla uygulama üzerinden ne kadar çok makale okundukça daha fazla kişiselleştirilmiş haber önerileri kullanıcıların karşısına çıkıyor. Artifact’in oluşturduğu öneri sistemi, tıklamalar ve yorumlar yerine belli başlı konularla ne kadar vakit geçirildiğine önem veriyor. Uygulamanın hem sol hem de sağ eğilimli kaynaklardan gelen haberlere yer vereceği ancak şirketin “yalanları teşvik eden” gönderilere izin vermeyeceği de önemle belirtildi.

Artifact

Artifact’in amacı, okuyucuların akışlarını daha iyi kontrol etmek, kişiselleştirmek ve çeşitlendirmek için belirli bir konudan az ya da çok göstermek için bir düğmeyi tıklamasına olanak tanıyan araçlar sağlamak oluyor. Bununla beraber kullanıcılar, yayıncıları engelleyerek veya duraklatarak ya da genel ilgi alanı kategorilerini seçip seçimlerini kaldırarak ilgi alanlarını yönetmek için ayarları derinlemesine inceleyebiliyor.

Artifact’in ayırt edici özellikleri yalnızca makine öğrenimi teknolojisi değil, aynı zamanda bugüne kadarki en popüler sosyal uygulamalardan birini geliştiren kurucular tarafından oluşturulan sosyal özellikler ve deneyimi daha açık bir şekilde geliştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış kişiselleştirme araçları olacak.

Platform, şimdilik kurucuları tarafından finanse ediliyor. İlerleyen zamanlarda uygulamanın büyük yatırımcılar tarafından yatırım alacağı da tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler