VR tabanlı iş eğitim aracı geliştiren Gemba, 16.5 milyon euro yatırım aldı

VR teknolojisiyle beraber iş yeri eğitimine başka bir boyut kazandıran Gemba, 16.5 milyon euro yatırım aldı.

Eğitim teknolojileri ve metaverse’ü bir araya getiren Gemba, düzenlenen Seri A turda 16.5 milyon euro yatırım aldı. Tur, Parkway Venture Capital tarafından yönetildi ve girişimin değeri  60 milyon dolar oldu.

Londra merkezli girişim, ortak çalışmaya dayalı sanal gerçeklik tabanlı eğitim deneyimleri sunuyor. Gemba, yazılımı, içeriği ve hizmeti bir araya getiren tescilli sanal gerçeklik (VR) platformuyla, öğrenme programları, simüle edilmiş fabrika yürüyüşleri ve canlı eğitim etkinlikleri aracılığıyla birden fazla tesis genelinde dağıtılmış iş gücünü eğitmek isteyen global işletmelere yardımcı oluyor. 

Programlara ve kurslara, herhangi bir yerden herhangi bir zamanda bir VR gözlüğü aracılığıyla kolayca erişilebiliyor. Bu imkan sayesinde özellikle küresel olarak dağıtılmış ekipler için öğrenme süreci geliştiriliyor.

Gemba şu anda aralarında Philips, Pfizer, Nike ve Dell’in de bulunduğu 675’ten fazla şirketten 4.000’den fazla yönetici tarafından kullanılıyor. Toyota, Tesla, Google, BMW ve Amazon gibi küresel devlerle yaptığı iş birlikleri sayesinde, rakip olmayan şirketlerin üst düzey yöneticileri, bir projenin parçası olarak en iyi uygulamaları iş başında görmek için son teknolojiye sahip fabrikaları ve tesisleri ziyaret ettiler.

Gemba CEO’su Nathan Robinson, “Dijital çağda Gemba, dönüşümcü liderlerin karşılaştığı en büyük soruna yönelik etkili bir çözüm oluyor. Geniş ölçekte, ilgi çekici ve uygun maliyetli bir şekilde güçlü ve etkili eğitimin sunulmasına yardımcı oluyor.” dedi.

Parkway Venture Capital kurucu ortağı Jesse Coors-Blankenship, “Yapay zeka, sanal gerçeklik ve simülasyonun kesiştiği bu noktada, geleceğin öncü teknolojilerinden oluşan büyüyen portföyümüze Gemba’yı davet etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Bu yeni yatırımla beraber girişim, insanların ve şirketlerin abonelik temelinde Gemba’ya erişmesini sağlayarak platformun gelişimini ilerletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler