Drone odaklı teknolojiler geliştiren Terra Drone, 14 milyon dolar yatırım aldı

Japonya merkezli drone ve Urban Air Mobility teknolojisine odaklanan Terra Drone, 14 milyon dolar yatırım aldı.

Drone yazılımı, donanımı ve mürettebatsız uçak trafik yönetim yazılımı üreten Terra Drone, düzenlenen Seri C turda 14 milyon dolar yatırım aldı.Yatırımı Aramco‘nun yatırım kolu Wa’ed Ventures yaptı. Alınan toplam yatırım 97 milyon dolar oldu.

2016 yılında kurulan girişim, “dünyayı gökten evrimleştirme” misyonuyla drone ve Urban Air Mobility (UAM) teknolojisi geliştiriyor. Drone ölçüm ve inceleme çözümleri, Japonya’da ve yurtdışında petrol ve gaz, kimya ve inşaat endüstrileri tarafından kullanılıyor. Grişim, global drone pazar araştırma kuruluşu olan Drone Industry Insights tarafından “2022 sıralamasında en iyi ticari drone hizmet sağlayıcıları” sıralamasında dünyada 2. sırada yer aldı.

Girişim, 2016’da kurulduğundan bu yana dünya çapında 10’dan fazla ülkeye hizmet verdi ve 1000’den fazla projede drone donanımı ve bulut tabanlı yazılım sağlayarak “drone ve hava mobilitesine dayalı bir toplum” yaratmak amacıyla hizmet verdi. Terra, drone ve UAM çözümlerini şu anda 10 ülkeye sunuyor. Danimarka, kan ve ilaç taşımak için Terra Drone’un mürettebatsız hava trafiği yönetimini (UTM) Danimarka sağlık drone’larında ve Health Drone Project’te kullanıyor.

Terra Drone kurucusu ve CEO’su Toru Tokushige, “Terra Drone, dünyayı gökten evrimleştirme misyonuyla drone çağının başlangıcı olan 2016’dan beri faaliyet gösteriyor. Altı yıl sonra, artık drone’ların ve hava araçlarının artık bir yenilik olmayacağı bir geleceğe yaklaşıyoruz. Bu noktaya kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında sağlam bir sicil oluşturduk ve dünyanın en iyi drone hizmet sağlayıcısı olarak tanınmak için büyüdük. Suudi Aramco’nun VC kolu Wa’ed Ventures aracılığıyla Terra Drone’a yaptığı yatırım, başarılarımızın küresel olarak tanınmasının bir başka örneği oluyor.” dedi. 

Yatırımla beraber girişim, tamamen Terra Drone’a ait olan Terra Drone Arabia adlı yeni bir yan kuruluş kurmayı ve bölgede drone denetimlerini daha da teşvik etmeyi planlıyor. Buna ek olarak şirket, Suudi Arabistan’daki yeni ofisi aracılığıyla Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da (MENA) daha fazla uluslararası çalışma yapmayı planlıyor.  

Güncel İçerikler