Sosyal topluluk platformu Strava, harita platformu Fatmap’i satın aldı

Etkinlik izleme ve sosyal topluluk platformu Strava, 3B global harita platformu Fatmap'i satın aldı.

Dünya çapında 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan etkinlik izleme ve sosyal topluluk platformu Strava, harika dış mekanlar için yüksek çözünürlüklü bir 3B global harita platformu Fatmap‘i satın aldı. Anlaşmanın mali şartları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

2009’da kurulan Strava, önde gelen aktivite izleme hizmetlerinden biri olarak ortaya çıktı. Kullanıcılar için rotalar belirlemek, diğer kullanıcılarla sohbet etmek ve tüm eylemlerini GPS aracılığıyla kaydediyor. Strava uygulamasını kullanan bisiklet ve koşu topluluklarında özellikle popüler olduğunu kanıtladı. Platform, yürüyüş yapan kişileri de giderek daha fazla hedefliyor. Strava, geçen yıl yürüyüş yapan kişilere, dağ bisikletçilerine ve arazi koşucularına yönelik yeni bir parkur sporları ve rota seçeneği başlattı.

Fatmap ise on yıl önce kayak merkezlerine yüksek çözünürlüklü dijital haritalar sağlamak için kuruldu. Aradan geçen yıllar sonrasında şirket, zirveleri, nehirleri, geçitleri, patikaları, kulübeleri ve daha fazlasını içeren ayrıntılı haritalarla platformunu güçlendirmek için çeşitli uydu ve havacılık şirketleriyle birlikte çalıştı ve dağlık araziye giren herkesi tam olarak ne olduğunu bilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgilerle donattı. 

Strava, kuruluşundan bu yana aralarında Sequoia Capital‘in de bulunduğu büyük destekçilerden toplamda 150 milyon doların yatırım aldı. Fatmap’in geliştirdiği tescilli 3B haritalama teknolojisinin, Strava’nın kendisini sıfırdan kopyalaması için çok fazla zaman ve kaynak gerektireceği tahmin edilebiliyor. Bu nedenle, Fatmap’in doğrudan satın alınması daha mantıklı oluyor.

Strava’nın uzun vadeli hedefleri arasında Fatmap’in çekirdek platformunu kendi platformuna taşımak bulunuyor. Strava kimlik bilgileriyle Fatmap uygulamasında oturum açan üyeler, Fatmap özelliklerine kolayca erişebilecek. Strava ve Fatmap şimdilik ayrı ürünler olarak kalacak olsa da Strava, teknik entegrasyon gerçekleştikten sonra Fatmap’in bağımsız bir ürün olarak yaşayıp yaşamayacağına gelecekte karar vereceğini söyledi.

Güncel İçerikler