Apple, karma gerçeklik gözlüğü için Disney ile iş birliği yapıyor

Apple, karma gerçeklik gözlüğüne yönelik içerikler üretmesi için Disney ile anlaşma sağladı.

Apple, uzun zamandır üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğüne özel içerikler üretmesi için Disney ile iş birliği yapıyor. Yapılan ortaklıkla beraber popüler olan dizi, film ve oyunların karma gözlüğe entegre edileceği tahmin ediliyor.

Apple‘ın, karma gerçeklik kulaklığı için sanal gerçeklik içeriği geliştirmek üzere The Walt Disney Company de dahil olmak üzere birkaç medya ortağıyla görüşmelerde bulunduğu söyleniyor. Ortaya çıkan son raporlara göre gözlük, Sony Group ile ortaklaşa geliştirildi. VR için iki adet ultra yüksek çözünürlüklü ekran, harici kamera ve artırılmış gerçeklik için bir dizi geçiş modunu bünyesinde barındırıyor.

Apple’ın ayrıca gözlükle uyumlu çalışabilmesi için kendi Apple TV+ materyalini güncellediği söyleniyor. Karma gözlük, kullanıcıların sanal dünyada bir yanıt elde etmek için gerçek dünyadaki nesneleri kullanmasına izin veriyor. Gözlüğün bu yıl bahar aylarında düzenlenecek olan etkinlikte piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyat konusunda ise cihazın yaklaşık olarak 3.000 dolar bandında olması bekleniyor.

Tasarım açısından gözlük, Meta Oculus Quest gibi piyasadaki diğer kulaklıklara benzer bir yapıya sahip olacak. Rakiplerine oranla daha şık bir tasarıma ve hafif bir yapıya sahip olacağı söyleniyor. İnç başına 3.000 piksele kadar iki adet yüksek çözünürlüklü mikro OLED ekranın sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca çevresel görüş için yan tarafta ekstra bir ekranın da olabileceği iddia ediliyor.

Diğer Apple markalı ürünlerle beraber ortaklaşa çalışacak cihazın içerik üreticileri için de yeni bir alan oluşturacağı tahmin ediliyor. Şirketin karma gerçeklik gözlükleriyle beraber ne gibi yenilikler getireceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler